Jag lärde mig att änglar bara finns i snö.





Lite såhär har jag sett ut idag. Jeans och tröja från Monki. Tröjan köpte jag igår och gillar den jättemycket. Bältet kommer från mormors garderob och har den perfekta färgen.
Idag har jag varit en sväng på Myrorna och stan med mamma, och lunchat med både far och mor på Mat och Prat. Jag hade önskat att den perfekta bomberjackan hade funnits på Myrorna, men det gjorde den ju såklart inte.
I staden skrev jag på en namnlista för högre lärarlöner, tittade på böcker, läste DNs kulturdel på Mat och Prat och kände mig väldigt kulturig, och sist men inte minst, fyndade perfekta vårskor för 199 kr på HM:





Även om de förmodligen inte kommer hålla så länge och bra så gillar jag dem, hur mycket som helst. De blir nog jättebra både till jeans och strumpbyxor. Ikväll tänker jag hänga med Madde och Frida, får se vad vi hittar på. Ha en fin lördag om inte annat!

Två böcker i min bokhylla.







Oppositionspartiet- Gunn-Britt Sundström
Måste erkänna att jag föll för den allra mest tack vare titeln. Den är från 1967 och de använder ord som jippa, svärmerier och gama mest hela tiden, vilket är bra, jag gillar gamla ord. Den handlar om existensångest, typer, fika sessions, idrotts skolk, påhittad finlandssvenska, om att inte vilja vara en "duktig flicka" och lite annat, bra är den då i alla fall!





Just kids- Patti Smith
Just kids är nog en av mina absoluta favoriter, någonsin. Allt med den är så himla himla bra, kan läsa den flera gånger om och skrattar, ler och gråter om vartannat. Boken kom en dag i höstas på posten från min faster, tillsammans med en signerad skiva också, så jag drabbades av ett totalt lyckorus. Ibland är det helt enkelt fantastiskt bra att ha en faster i Stockholm som råkar gilla samma saker som en själv!

Mitt i natten.



Drack en kopp kaffe alldeles för sent på kvällen, vilket lett till att jag inte kan sova ännu."Att du aldrig lär dig" skulle mormor ha sagt om hon var här.

Kan man vara sötare än bilden ovan?? Så himla klockren dröm, slänga stenar i vattnet skulle nog vara ett ytterst trevligt jobb. När jag var liten ville jag allra först bli stridspilot. Måste säga att jag inte kan se mig själv i ett stridsplan, mest för att jag är emot vapen och sådant i allmänhet. Sedan ville jag bli flygvärdinna, konstnär, veterinär och en massa annat. Nu tänkte jag läsa min bok och försöka sova, i morgon väntar idrott, utvecklingssamtal och en tur till myrorna för att rota bland gamla fina kläder tror jag. Godnatt ♥

I hela mitt liv har jag hört en sång, en vaggvisa du sjöng en gång.



Kent släppte ny låt igår och plötsligt inser jag hur bra de är, har knappt lyssnat på dem tills nu. Älskar deras texter. Så nu går 999 på repeat på spotify.
 Jag tror inte det är hälsosamt att läsa andras bloggar, i alla fall inte de man gillar allra mest, risken för prestationsångest är som störst då. Plötsligt känner jag mig liksom väldigt grå och vardaglig, fastän jag vill vara lika färgsprakande som ett fyverkeri och sådär speciell och bra. Det kanske blir bättre med tiden, tonårsångesten alltså. Men trots lite prestationsångest och en stor gråskala så har min dag varit bra, riktigt bra faktiskt. 
Ikväll blir det träning med fina Elina, jag har inte tränat på hela veckan så det passar utmärkt.


Nelson Mandela och Apartheid



Skriver om mannen ovan  och apartheid just nu, aktivt arbete på samhälsslektionen, jotack. Måste bara tillägga att Nelson Mandela är en av de sötaste gubbarna jag vet och att jag verkligen beundrar honom, nu vet ni det.


Sociala medier.


Dagens effektiva matteplugg.

Idag går jag runt och nynnar på samma beatles sång mest hela tiden, missar första bussen till skolan, struntar i att träna, ser Grease på skolan, blir less på folk som pratar under filmen, inviger vårjackan utan att frysa, ritar och skriver på matten, drömmer om kärlek och längtar till lovet. Faktiskt en helt okej dag om jag får säga det själv. Förresten kolla in min tumblr här och om det nu är någon därute som läser min blogg OCH har twitter, jag började twittra idag så följ mig snälla.

Storm i vattenglaset.



Det är verkligen inte min dag idag. Försov mig till nio och missade en massa viktig samhälls,
hörde inte när konfaprästen ropade "Hej Hanna" på väg från skolan till bussen (han måste tro att jag är världens drygaste), tog upp fel kort när jag skulle kliva på bussen och var sedan tvungen att leta efter busskortet vilket resulterade i köbildning bakom mig. Väl på bussen lyckades jag dessutom åka förbi min hållplats och fick promenera tillbaka. Så nu hoppas jag på att det bara kan bli bättre.

Snart.



Kommer bli så sjukt bra. Hoppas han får lust att spela i luleå snart bara!

Ensemble, c'est tout.





Vill bara tipsa om en film jag såg igår, Tillsammans är man mindre ensam. Den är inte alls sådär knäpp som en del franska filmer kan vara, den är bara himla fin och  att de pratar franska gör den ännu bättre, älskar hur vackert franska låter. Egentligen gillar jag  franska filmer nästan mer än  typ amerikanska, för att de flesta amerikanska filmer följer samma mönster och ofta ser livet i filmerna så himla färgsprakande och glatt ut hela tiden, en bit ifrån verkligheten.
Men i franska filmer som den här känns det som att tempot är lugnare, bilderna är inte lika ljusa och gamourösa utan mer alldagliga, vilket nästan gör den ännu bättre. Dessutom är karaktärerna helt underbara, helst Paulette, den gamla damen.
Jag tror det är den franska filmen jag har sett flest gånger, läste till och med boken förra året. Så se den♥

Breakfast Club.



Jag är en sådan som älskar frukost, helst stora goda frukostar på sovmorgnar med trevligt sällskap eller P3 i bakgrunden, hela dagen blir liksom räddad. Till och med måndagar kan kännas bra tack vare frukosten. Fast egentligen gillar jag måndagar, bara två lektioner, sovmorgon och sedan slutar man.
Förresten så släpper Magnus Ekelund ny skiva i maj, längtar längtar.

Från Slottskogen till Majorna.

Lyssnar på bästa live skivan och drömmer om en Håkansommar. Lyssna här


Telefunken.













Mormor bjöd på våfflor så jag och resten av familjen promenerade dit. Tittade i jättegamla album, småpratade, drack kaffe, hälsade på finaste Telefunkenradion som jag funderar på att kidnappa, myste med världens lataste hund, lånade symaskinen för att fixa till mina jeans och åt våfflor med godaste hemgjorda sylten. Resten av dagen spenderar jag med matteboken och kanske en promenad senare.


Minnen av Aprilhimlen.



Mötte Magnus Ekelund på stan! Snacka om Magnus vecka eller något. Min kväll ser ut att bli lite händelselös, tänkte umgås med Ben och Jerry och en bra film om inget annat händer, fast det gör inget, är rätt mysigt att vara hemma själv en lördagskväll. Resten av familjen ska på middag men en massa vuxna och lika många barn under 12 känns inte så himla lockande. Ha en fin kväll och om någon kommer på att de vill rädda min lördagskväll, hör av er ♥

Ung i hjärtat.





Mikael Wiehe var precis lika mysigt gubbproggig och smygpolitisk som jag misstänkte, på ett bra sätt alltså. Den senaste konserten jag var på var Håkan i Uppsala, lite skillnad kan man säga. Då var det värsta glädjeruset och adrenalinkicken medan igår var mer mysigt och ganska vackert. Jag kunde endast 3 låtar hehe, men det var lätt värt att gå och se honom om så bara för att få se mormor nästan hoppa upp och ner i stolen av lycka. Hans politik predikningar mellan låtarna gjorde mig dessutom 100 gånger klokare känns det som. Det finaste var brevet från Astrid Lindgren som han läste upp. Dock lyckades jag tappa linsskyddet till kameran där, typiskt mig.

Vi åt på teatern innan, pappa och lillebror var också med och gissa vem som var där! MAGNUS!! Andra gången jag såg honom den här veckan! Han är såå himla himla söt och bra!! Efter alltihop begav jag mig hem till Elina och lyssnade på musik, pratade och fikade, det var ganska fint.
Nu funderar jag på om jag ska orka fara och träna idag, tror det blir så ändå. Ha en bra dag♥

Fredag.



Blev less på jeans och hade klänning idag istället. Hade det varit någon grad varmare hade jag nog dessutom invigt min fina jeansjacka för i år. Vi åkte långfärdsskridskor på idrotten och hör och häpna, jag ramlade inte! Solen lyste så himla fint på isen och just idag gillar jag luleå. Ikväll blir det Mikael Wiehe konsert med mamma och mormor, kan nog bli fint det med.


Om våren.



I morse regnade det och våren kändes ganska långt borta, men nu lyser solen igen, tack och lov. Idag har jag suttit i ett förråd på engelskan och läst fina dikter från 1925, boken luktade sådär som bara gamla böcker gör. Jag har ätit kletig och ganska grå palt, suttit och hängt på lärkan, upptäckt finaste tygpåsen i fiket som jag nog tänker köpa, trampat i vattenpölar, vunnit en påse bilar på matten och insett att min håkanpåse nog behöver vila lite, annars så går den nog sönder snart. Nu ska jag äta mormors goda köttfärsbiffar.

Nostalgi.



Om någon skulle frågat mig för 3 år sedan vad jag lyssnade på så skulle detta vara svaret, herr Thåström. Nostalgi gånger tusen ♥

Som souvenirer från svunna tider.



Dekadens; Tider av förfall.



Magnifik; Storartad, storslagen, ståtlig.

Två av de vackraste orden jag vet. Gamla ord som inte används speciellt mycket är de bästa.
Mamma kom hem med två porslinburkar från 50-talet, det förgyllde min kväll lite. Ha en fin kväll ♥


Ögonblick.



Satt några timmar på Friends med fina Elina, Madde och Frida. Pratade om pojkar, vardagen, föräldrar och skolan, sådant som brukar pratas om. Jag gillar verkligen våra fikamöten, finns inget trevligare än att sitta och fika och prata i timmar. Ikväll blir det Indoor walking med samma Elina och Frida, för en gångs skull känner jag mig  taggad. Av någon anledning känns det som att jag går runt på moln just nu, allt känns bara så himla bra!
Magnus Ekelund stegade in på Friends, men vände sedan, det gjorde min dag.

Ja, vad ska det bli av mig.



 I skolan pratade vi om FN och mänskliga rättigheter, sånt som jag gillar. Faktiskt så skulle jag kunna tänka mig att jobba med det, det känns som att då har man en chans att faktiskt göra skillnad. Egentligen hatar jag det där, att fundera på vad man ska bli, just för att jag inte har någon aning. Ändå är det nästan det första alla vuxna frågar en och när jag säger att jag inte vet fnyser de oftast till eller rynkar ogillande på pannan och tänker säkert " Vad ska det bli av dig?"  Lugn bara lugn, något blir det nog av mig med ska ni se.



När lärarna frågade vad jag ville bli när jag blir stor skrev jag lycklig. De sade att jag inte förstått uppgiften. Jag sade att de inte förstått livet.















Helgen har spenderats i Kalix på konfaläger. Det har nog varit en av de bästa helgerna på länge, jag har lärt känna nya människor, pratat om viktiga saker, skrattat, sett film, varit på gudstjänst, promenerat runt i Kalix by night and day, ätit godis, sovit i sovsäck och trivts hur bra som helst! Nu taggar jag Italienresan om snart en månad, kommer bli så himla himla kul.

Kände för att slänga in lite söndagsinspiration såhär på eftermiddagen, vill ha jeansskjortan på andra bilden♥

Jag gömde mina drömmar någonstans där din axel blir till hals.



Just nu går jag runt med en knappt synlig fläskläpp och två mindre fina gluggar, jag var hos tandläkaren. I skolan tränade vi på teckenspråk och sedan gick jag på stan på idrotten när de andra sprang. I eftermiddag beger jag mig till Kalix på konfaläger, kan nog bli ganska trevligt!
Dagens bästa: Den kanske 80-åriga damen som pratade om Facebook med sin väninna på bussen, hon hade Facebook.

Håkan snurrar runt i mina lurar mest hela tiden just nu, önskar att jag fick se honom snart snart snart, helst just nu! Hörs på söndag♥

Isfläckar.


Gammal fikabild



Idag hade vi friluftsdag och sedan for jag tillbaka in till staden och fikade med Elina, Madde och Frida på TA i några timmar, himla trevligt. Nu på kvällen snörade jag på mig mina fina dr Martens och gick ner och drack kaffe och småpratade med mormor. Hon berättade om sin brevvän som hon haft sedan hon var sju, de fick kontakt när hennes mamma skickade kläder till mormor och hennes syskon, så himla fin historia! Önskar att man fortfarande skrev handsrivna brev till varandra. Ha en fin torsdagskväll! ♥


Love is pain and we'll do it again.



Jag idag. Tröja från Monki och jeans från Cheap Monday. Nu tänkte jag titta på Halv åtta hos mig och plugga engelsk grammatik. Idag stod jag i sessionsalen och propagerade för Sverigedemokraterna i våran debatt/rollspel. Jag har nog aldrig känt mig så vidrig som då. Förresten så är isgrodan i stadsparken bortplockad, känns lite tomt utan den, men det betyder att våren är nära. Ha en fin tisdagskväll! ♥

Stålverket brinner i skuggan av stan.

Igår på indoor walking passet:
Instruktören: Tråkigt att det är så lite män här, var håller de hus?
Någon: Det är hockey.

Så fördomsfull, normstrikt och könsuppdelad är den här staden.

För varenda unge.





Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

Från: Unicef


En Måndagslista.



10 saker jag tycker om:
Papperstranor gjorda av tidningspapper.
Leenden från folk jag inte känner.
Att dricka té och lyssna på Christer i P3.
Långa fikor med fina vänner.
Lysande jordglobar.
Att lyssna på en låt och tänka att den är skriven för mig.
Att skratta och diskutera med mormor.
Få vykort och handskrivna brev.
Gå omkring på Second-hand affärer och rota bland gamla kläder och hitta något som man genast blir kär i.
Gamla svartvita fotografier.

9 saker jag tycker mindre om:
Vanlig Torsdagsångest.
Människor som inte hälsar när man möter dem på stan.
Den osynliga skiljeväggen i klassrummet.
När det blåser i vartenda gathörn.
Att inte komma på något att säga när man är med folk man inte känner så bra.
Fördomar.
Olycklig kärlek.
Människor som bara bryr sig om sig själva.
Att alltid plugga i sista minuten.



8 bloggar jag läser:
Hannas
Elinas
Amandas
Elsas
Floras
Agnes
Emmas
Emilias

7 saker jag vill göra i framtiden:
Resa i flera månader, helst till Berlin och Australien.
Flytta till en egen mysig lägenhet.
Köpa en analog systemkamera.
Läsa tidningen en söndagsmorgon på ett soligt café någonstans.
Skriva en bok.
Stå på en longboard utan att ramla.
Se Håkan igen snart, helst nu.



6 böcker jag tycker om:
Harry Potter av J.K Rowling
Gurnseys litteratur och potatisskalspaj sällskap av Mary Ann Shaffer
Ibland bara måste man av David Levithan
Tisdagar med Morrie av Mitch Albom
Vickys Vintagebutik av Isabel Wolff
Dagboken av Nicholas Sparks

5 saker jag är rädd för:
Ensamhet.
Att misslyckas.
Mörka stigar.
Våldtäktsmän.
Att göra fel.

4 ord som beskriver mig:
Drömmare.
Blyg.
Kreativ.
Snäll.



3 saker jag ser fram emot:
Stockholm med klassen.
Att få gå omkring i min jeansjacka.
Italienresan i maj.

2 snygga killar/män:
Aaron Johnson
Tom Sturridge



1 bra låt:

Everybody hurts av Markus Krunegård.

Listan hittade jag hos Amanda.






Keep calm and read a book.



Just nu saknar jag en hög med bra böcker som bara väntar på att bli lästa. Ska nog ta en sväng förbi biblioteket i morgon och få det undanstökat.

Håkanfeber.



Kvällen har bestått av promenad med fina vänner, melodifestival tittande med lillebror ( rätt låt vann! Önskar att jag såg ut lite som Loreen, hon är sjukt vacker.) och 2 steg från Håkan med te som sällskap. Den filmen kan jag se tusen gånger om, varje gång upptäcker jag något nytt. Håkan betyder så otroligt mycket för mig. Hans texter träffar alltid rätt. Har en bild på honom i min plånbok, antar att det säger en del.
I morgon funderar jag på att möblera om, om jag kommer på hur jag vill ha det. Godnatt ♥

Rubriks svårigheter

Jag insåg just att i princip alla mina rubriker är låtcitat. Så kan man ju inte ha det, känner att jag behöver bryta vanan och slänga in lite egen kreativitet i stället, när jag hittar någon. Kram på er ♥


Låter som miljarder.







 Gick förbi Monki efter skolan och hittade denna. Älskar deras tidningar, så sjukt fina bilder!

Nu jagar jag morgonen längs avenyer


Xavier Dolan♥

Idag är en sån där dag då man helst bara vill gömma sig under täcket och inte komma fram förren allt är varmt och fint igen. Det blåser i vartenda gathörn och människor bara drar halsduken högre upp och skyndar vidare utan att titta någon annanstans än på sina steg. Tur att min fina kusin fyller år idag så att jag kan bege mig dit på tårta, kaffe och prat. Imorgon är det Fredag och jag hoppas hoppas hoppas att solen lyser. Förresten är det Internationella kvinnodagen idag, det får absolut inte glömmas!

Stallu följer efter mig var jag än går.









Ungefär såhär har min onsdag spenderats. Vaknade med världens huvudvärk så jag bestämde mig för att vara hemma idag. Har lyssnat på bästa P3 och druckit te, läst, skrivit klart engelska plugg, tittat på film och lyssnat på Säkert!. Nu väntar matte inför provet i morgon. Ha en fin onsdagskväll!♥

The Runaways









Se den.

Inspiration











Kvällen har spenderats i mattebokens sällskap, tyvärr. Känner mig allmänt omotiverad idag, tandläkarbesöket gjorde ju inte det hela bättre heller. Funderar på att överge min kära mattebok till förmån för en kopp te.
För tillfället drömmer jag om konserter, fina kläder och våren, börjar ledsna på att halka omkring på väg till skolan. Dagens låt: There is a light that never goes out.

Försvunnen

Jag tror min header just försvann. Fuuuck. Jag är inte den mest tekniska precis.

Måndagsbarn





Jag idag. Koftan är fyndad på Röda Korset, är lite kär i den. Tygpåsen är från Håkan Hellström konserten på Fyrishov i somras. Just nu sitter jag och lyssnar på Krister i P3 och dricker te, lite tantvarning på det, men radio är underskattat. I kväll blir det engelska plugg och möjligtvis en kvällsvisit hos mormor.
Gårdagen var jobbig, men besöket till kyrkogården och hänget hos Bea med de allra bästa gjorde allt lite lättare, tack ♥

365 dagar




Idag för exakt ett år sedan fick jag ett sms som jag önskar att jag aldrig skulle ha behövt få.Idag för ett år sedan försvann du, vår allra finaste ängel från oss. Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag saknar dig Angelica. Just idag går mina tankar extra mycket till dig. Du borde vara här bland oss fortfarande. Jag älskar dig.

Sorgsen underton




Två av mina bästa pepplåtar just nu, helst en lördagskväll som denna.

Alla drömmer om fåglar



Utforskade staden en sväng med Madde idag och hittade denna fina tröja på bästa Monki. Pappa tycker den ser ut som något en tant på 80-talet skulle ha på sig. Tack sade jag. Ikväll har vi middagsgäster och i brist på annat tänkte jag vara hemma och vara trevlig. Ha en fin lördagskväll!

Här kommer solen



En sån här får gärna flytta in i mitt rum. Helst en sådan som lyser.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0