Mitt rum i ditt hjärta.

Hannas 039
 
Förlåt för att jag har skrivit knappt någonting den senaste veckan. Det händer så mycket roliga saker hela tiden just nu, och jag mår så bra, och det känns som att jag inte hinner blogga, men samtidigt så vill jag det.  Den här veckan kan vara de bästa på hela hösten.
♥ Konstutställning i måndags.
♥Fika med finaste vännerna i morgon
♥ Fira bästa Amanda på fredag
♥ Öppet hus i skolan från 10-14 på lördag
♥ Fika och se film med en fin person på eftermiddagen/kvällen på lördag
♥ Första advent på söndag
 
Jag håller förresten på att sätta ihop ett fint inlägg med en massa boktips från er också, ska försöka lägga ut det i morgon eller så. Kram på er.

Skratt som värmer i höstkylan

Hannas 012
 
Idag har jag spatserat på stadshusets tak och blickat ut över Luleå, vår stad är rätt så fin ändå, åkt buss till en annan skola för att intervjua en städare, och skrattat sönder på vägen dit, pratat om barock och rokoko på min enda vanliga lektion och sedan fikat med fina fina Amanda och flera andra bra personer som jag aldrig pratat med tidigare.
Tycker det är så himla roligt att träffa nya personer även om jag oftast blir så blyg i början och därför kan verka oerhört dryg eller tråkig. Vi fikade i källaren på bästa T.A
 
Ikväll ska jag recensera Magnus Ekelunds senaste skiva och dricka en stor kopp té ( Vintersaga, vackraste namnet någonsin)

Boktips!

Hej fina vänner, jag har ett litet problem. Jag har läst ut min bok och har för en gångs skull ingen aning om vad jag ska läsa härnäst. Så jag undrar bara om ni kan tipsa om någon fin bok att läsa i novemberkylan. Jag tänkte at jag kan sätta ihop alla kommentarerna till ett boktips inlägg sedan också, tillsammans med några av mina favoriter. Kram på er!

Rädslor

Hannas 012
 
Fem saker som jag är rädd för:
 
Att dö ensam- Det finns ingenting som skrämmer mig mer än att behöva dö alldeles ensam.
 
Sniglar- Det är det absolut hemskaste djuret jag vet, möter jag en snigel så ryser jag i hela kroppen och går så långt bort ifrån den som möjligt.
 
Att bli bortglömd, bortvald och ersatt- det kan vara den absolut värsta känslan, när man blir bortvald för någon annan. 
 
Att aldrig komma härifrån-  Jag är så himla himla rädd för att bli kvar i den här staden för alltid, och inte göra det jag drömmer om, som att flytta till stockholm, gå omkring i vackra parker i okända storstäder, och  plugga franska i Frankrike.
 
Att förlora någon jag älskar- Det har redan hänt, flera gånger om, men jag är livrädd för att behöva uppleva det igen, jag vill inte känna de känslorna.

Stålverken brinner i skuggan av stan.

Min helg har varit den mysigaste på länge. Jag har pratat med mormor om allt mellan himmel och jord, fått finaste smsen från fina personer, tittat i fotoalbum och saknat morfar,  fikat på friends med bästa Madde och Frida, hälsat på alla saknade på kyrkogården, och varit avundsjuk på mamma och pappa som befunnit sig i Helsingborg hela helgen.
Nu längtar jag bara til snön kommer tillbaka, så att julkänslan innfinner sig, det är ju bara drygt en månad kvar nu!

Det är försent för kärlek ren som snö.

Hannas 005
 
En novemberfredag som denna läser jag ut mysigaste boken, Söta pojkar är bara på låtsas. Den handlar om brustna tonårshjärtan, kvällar när man bara vill lyssna på Broder Daniel tills allt känns mindre mörkt igen, fina poppojkar med långa luggar som inte förstår och om vänner som tröstar när man inte vet varför man är ledsen.
 
Annars så går jag omkring i en knallröd tröja från weekday, skjorta från monki och kjol från monki och drömmer om konserter och vackra leenden. Ikväll ska jag förresten sova hos mormor, kommer bli så mysigt!
 
 

Söta pojkar är bara på låtsas.

Hannas 003
Jag vet inte varför, men plötsligt så känner jag världens blogginspiration igen! De senaste veckorna har jag varit alldeles inspirationslös och nästan haft dåligt samvete för att jag inte har kommit på något bra att skriva om, eller haft lust att fota fina bilder. Men nu har jag det! På konsthistorie lektionen idag så satt jag till och med och skrev en hel lista på saker jag skulle vilja berätta om för er, fniss.
 
Den här veckan har förövrigt varit så himla himla bra, jag har skrattat massor med fina klasskompisar, druckit té och pratat om allt mellan himmel och jord en kväll med Madde och Elina, sett nya twilight filmen på bio med bästa kusinen, kvällsfikat med mormor och lyckats göra bort en massa skolarbete som tidigare har hängt över mina axlar.

Fem filmer.

1. Control, om Ian Curtis och Joy Division.
2. Marie Antoinette, en av de absolut vackraste filmerna jag vet.
 
3. Whip it, med bästa bästa Ellen Page.
 
4. Stekta gröna tomater, en film jag blir så otroligt glad av att se, alltså sådär glad att man går omkring och ler för sig själv i timmar efteråt.
 
 5. Million dollar baby, Clinton Eastwood har regisserat den, och det gör nästan ont att se den för att den är så bra.
 

En lördagskväll i November.

Hannas 006
Lite såhär såg jag ut igår när jag firade min 17årsdag med finaste vännerna. Klänningen kommer från Urban Outfitters och är min absoluta favoritklänning just nu, älskar verkligen tyget.
Kvällen var hur mysig som helst och jag fick bästa presenterna, en massa goda teér, presentkort på Monki, glitterstrumpor, fina randiga sugrör och så vidare.
Egentligen så hade jag tänkt fota en massa under kvällen, men glömde bort kameran totalt.
Idag tänker jag nog mest bara dricka té och se downton Abbey.
 
 

Förhoppningar och regnbågar.

 Jag tänkte att jag kunde visa lite instagrambilder igen. För någon vecka sedan så hade jag en ledig fredag och passade på att fika med fina vänner. Några dagar senare var jag hemma och jätteförkyld och promenerade nere vid älven bara för att slippa sitta inomhus hela dagen, och där var löven alldeles orangea där de låg på marken.
En måndag satt jag på bussen i 40 minuter, när det annars tar ca 10 minuter in till stan. Det var bilkö i flera kilometer på grund av att de byggde någonting på bergnäsbron. Så jag hann lyssna på mer musik än vanligt och göra franska läxan. Fredagen när vi fick höstlov så var jag glad och pepp i min fina pärlkrage tröja.
Kvällen efter så var jag på finaste körkonserten med Madde och Elina. Det var både svenska körer, sydafrikanska elever och en haitisk grupp. Det var verkligen hur bra som helst, jag blev fullständigt överväldigad över hur talangfulla alla var! Nästa dag var söndag den 28 oktober ch jag fyllde sjutton och fick bästa boken av min kusin.
Och eftersom att jag fyllde år så passade jag på att måla naglarna i finaste färgen. Plötsligt blev det onsdag och jag hade på mig mina bästa strumpbyxor och sprang omkring och panikpackade till stockholm innan jag flög dit med min familj på kvällen.
På torsdagen så tog vi pendeltåget från farmor och farfar in till staden där jag bland annat hittade min nya favoritklänning, köpte godaste teét på indiska och bara gick omkring och njöt av att vara i stockholm. Och såhär ser det ut i farmor och farfars gästrum, jag älskarverkligen det rummet, fast jag sover i biblioteket med sällskap av hundratals böcker.
 På fredagen åkte vi in till staden igen, vi promenerade i gamla stan och fikade på stadsmissionen vid stortorget, gick upp, förbi slussen, för att gå längs Söders fina gator, och jag gick såklart på Beyond Retro och en massa andra fina affärer. Älskar verkligen södermalm med alla mysiga fik, fina second hand affärer och det faktuom att alla har så otroligt fina kläder! Jag hittade också en gammal florabok i farmor och farfars bokhyllor, det är cirka det vackraste böckerna som finns.
I tisdags eftermiddag så åt jag årets första pepparkakor och jullängtan satte igång direkt. Jag tycker att veckorna innan jul är den bästa tiden på hela året, det är så mysigt med snön, alla julskyltningar och allas förväntan inför jul. Idag har jag haft sovmorgon och åt frukost i sängen medan novembersolen lyste in genom fönstret.
 
Glöm inte att följa mig, dekadens heter jag där. Kram på er.

Vad ser du när du drömmer?

Hannas 004
De senaste dagarna så har jag skrattat i massor, varit på tårtkalas, sett snön falla utanför fönstret, läst Torka aldrig tårar överallt ( på bussen in till stan, på lektionerna, hemma), försökt fota när det varit någorlunda ljust och mått himla bra. Allt detta med det här som bakgrundsmusik.

Vi kommer alltid ha Paris.

Hannas 034
Igår kväll var jag på ett spontant litet kalas hos fina Emma och Liam, med Elina. Vi såg Flickan från ovan och åt glass. Det var jättemysigt, jag älskar sådana där små spontana händelser. Ikväll ska jag på kalas igen och dricka kaffe och äta tårta hos mina kusiner, medan novembervinden blåser utanför.
Det börjar bli så mörkt nu och det skrämmer mig. Mörkret är verkligen det värsta med vintern, helst så här i november, när man vet att det inte blir just igen förrän någon gång i mars. Ha en fin kväll.♥
 

De senaste dagarna

Hannas 009
Förlåt för mitt försvinnande den här veckan. De senaste dagarna har jag befunnit mig hos farmor och farfar i fina fina stockholm, och för ovanlighetens skull så har jag knappt fotat alls!
 
Hannas 011
Jag har promenerat omkring längs kullerstensgatorna i gamla stan, fyndat den perfekta jeansjackan på myrorna, botaniserat bland fina kläder på beyond retro på söder, druckit en massa gott kaffe och lyssnat på farmor och farfars berättelser om allt mellan himmel och jord, bland annat alltså.
 
Hannas 013
Stockholm är verkligen en av de vackraste städerna jag vet, med allt vatten, södermalm, alla cafeér, parker osv.
 

RSS 2.0