Extremt högt och otroligt nära.

'
Igår kväll såg jag Extremt högt och otroligt nära, och den var alldeles underbart vacker och fin, precis som boken. Jag var först jätterädd för att bli besviken på filmen eftersom att boken är en av mina absoluta favoriter, och böckerna brukar ju oftast vara mycket mycket bättre. Jag älskar verkligen historien med alla små bihandlingar och karaktärer och hur allt vävs ihop i slutet, så ni som har läst boken, se filmen också!
 
“Why do beautiful songs make you sad?' 'Because they aren't true.' 'Never?' 'Nothing is beautiful and true.” 
 
 

Jag vågade aldrig hålla din hand, för vi är inte sådana som i slutet får varann

  En till vecka genom instagram bilder. Förra helgen befann jag mig på Fairtrade föreläsningar, och gick förbi en väldigt höstig flugsvamp på vägen dit på lördagsmorgonen. På söndagen fick mina vinröda docs följa med mig dit.
I måndags var jag hemma från skolan pga av hemsk huvudvärk, och när den väl hade gått över så passade jag på att äta godaste frukosten. I tisdags gick jag förbi mormor på eftermiddagen och drack kaffe och diskuterade världsproblem i favoritkjolen från Monki.
Senare den kvällen panikpluggade jag till svenska provet vi hade i onsdags, otroligt nog så kändes provet faktiskt väldigt bra, vilket jag firade med fina disco naglar.
 
I förrgår vräkte regnet ned och min klänning blev alldeles regnfläckig och skrynklig bara på vägen till maten, så på hålet skyddade jag mig från regnet i biblioteket med fina klasskompisar, varm choklad och en bra bok.
 Igår kväll somnade jag alldeles slut efter en ytterst dålig dag och efter att  kanske ha sett en av de finaste och sorgligaste filmerna någonsin, Control, om Joy Division och Ian Curtis.
 

I gatlyktans sken.

Igår var en bra dag, jag gick omkring i min l'amour est bleu klänning från Monki, hängde i biblioteket och drack varm choklad, läste 1800-tals poesi och hade plugg/pepp/poppar kväll med Elina och Emma och såg Sagan om ringen och pratade om allt mellan himmel och jord. Ikväll däremot planerar jag ingenting speciellt, utan tänkte spendera den med tédrickande, bokläsande och serietittande. Puss.

Skola och sånt.

 Jag vet att några har undrat vilket gymnasieprogram jag går, och jag går Humanistiska programmet med kulturinriktning och trivs hur bra som helst! Nu i höst till exempel, så läser jag bara roliga kurser, Historia, konsthistoria, litteratur, svenska och franska. Vi får göra allt möjligt, allt från att gå på olika utställningar och författarsamtal till att läsa klassiska pjäser, analysera lyrik och se en massa bra filmer ( och några mindre bra förstås). Något som gjort det lättare för oss att få åka iväg på olika kulturevenemang är att vi bara är sju stycken på kulturinriktningen och tolv stycken humanister allt som allt.

En helg i september.

Jag var hemma från skolan idag, pga mådde inte bra alls i morse, så när jag väl steg upp så passade jag på att äta godaste frukosten. Frukost är verkligen den bästa måltiden, när man inte behöver stressa iväg till någon buss. Annars så har jag sett några gossip girl avsnitt, läst senaste Monki tidningen ( älskar deras tidningar, alla bilder är så himla himla fina.), gått omkring i mina skönaste leggings, som jag dock aldrig använder och en stor gammal tröja.
Förlåt för dålig uppdatering i helgen, men jag har varit fullständigt upptagen både lördag och söndag. I lördags var jag först på en kurs om Fairtrade hela dagen. Det var verkligen jätteroligt och inspirerande, även om det kanske låter rätt trist. På kvällen begav jag mig till fina Emma för att fira henne med tio andra tjejer, det var nog en av mina bästa kvällar på länge. Och igår var jag på kursen igen och drack Fairtrade té och kaffe i mängder. Hoppas ni också har haft en fin helg!

Jag gömde mina drömmar där din axel blir till hals.

Jag tänkte att jag kunde visa lite av min vecka från instagram, eftersom att jag aldrig kunnat göra det förut. I onsdags gick jag omkring i glittrigaste strumporna i mina docs och kände mig jättefestlig i höstkylan. Och kvällarna den här veckan har jag ägnat till att sträckläsa Mig äger ingen, så himla himla fin men ändå tragisk bok.
Igår kväll fikade jag och drack det godaste teét, dricker det ungefär tre gånger om dagen just nu. Och idag har jag sett film och fikat i skolan, och spelat upp ett shakespeare stycke för humanist ettorna, och efter det letade jag present med Elina och Madde. Kram.

Hål i skorna och jag går i höstregnet.

Idag är en grå dag, har absolut noll inspiration till någonting. Regnet bara faller och faller. Helst av allt hade jag velat stanna hemma hela dagen och sett gossip girl och druckit ett par liter té. I morgon är det tack och lov fredag, jag slutar tidigt och sedan ska jag på presentjakt. Jag hoppas att ni har haft en bättre dag

Himlagott.

Idag går jag omkring i glitterstrumpor i mina låga docs, jag har verkligen fallit för glittriga saker, tycker det är så himla fint, lyssnar på fransk musik på franskan, försöker undvika vattenpölarna längs gatorna, och bakar blåbärsmuffins.
Just nu längtar jag mest till helgen, både lördag och söndag är jag på kurs om fairtrade, och på lördagen ska jag fira bästa Emmas födelsedag, det kommer bli så himla roligt!

Instagram.


 Ville bara säga att jag finns på Instagram nu, Dekadens heter jag där, följ mig gärna hihi. Kram på er.


Lövens sista dans


I stugan i helgen började jag läsa Mig äger ingen, och den är verkligen jättebra. Det är världens finaste kärleksförklaring till en pappa, samtidigt som den är riktigt vemodig.

Lite såhär såg det ut i min favoritbjörk utanför storstugan, fågelholken är tom sedan länge.

I skogen var blåbärsriset alldeles daggigt efter frosten på mornarna och blåbären och lingonen var fullkomligt gigantiska och goda.
 
 
 

Måndagsbarn


I helgen i stugan så har jag mest gått runt i för stora kläder, druckit kaffe i det ena huset efter det andra och läst gamla skvallertidningar. Det var välbehövligt, att bara komma bort och vara med familjen och släktingar.
Idag har jag införskaffat en sprillans ny telefon ( inte en iphone), dött av skratt på konsthistorian, pratat franska, druckit té och fikat med bästa klasskompisarna och försökt hindra halsduken från att blåsa bort.
Jag lovar att knåpa ihop ett mycket mycket bättre inlägg tills i morgon. Kram på er.

Glittrigt.



Idag går jag omkring i favoritkjolen från Monki och superglittriga naglar och försöker undvika att kliva i alla vattenpölar. I helgen är jag i stugan med familjen, mormor och kusinerna, vilket säkert kommer att bli jättemysigt. Det är så skönt att komma bort ibland, och helst till stugan där man kan läsa hela dagarna, dricka litervis med té och gå runt i gamla, alldeles för stora skjortor utan det minsta lilla dåligt samvete. Puss på er.


Ingen tror att de är nåt där jag kommer från


Idag dricker jag morgon té ur bästa muminkoppen, stresspromenerar över bron till skolan, med Håkan i öronen, läser om grekiska gudar på konsthistorian, vanliga historian OCH svenskan, äter goda raggmunkar i skolan, och inhandlar glittrigaste nagellacket på stan. En helt vanlig, ganska bra torsdag.

Bloggar jag läser.

Jag tänkte att jag kunde visa några av mina absoluta favoritbloggar just nu;
www.ajonssons.blogg.se - Som skrivs av fina fina Amanda.
 
 www.illusioner.devote.se - Som drivs av Linn
 
www.floras.devote.se -  skrivs av alltid lika kreativa och fina Flora.
 
Eftersom att det alltid är roligt att upptäcka nya bloggar så skulle det vara jätteroligt om ni kunde tipsa om andra fina bloggar. Kram på er.
 
 

När det värsta tänkbara redan inträffat.


Jag var på begravning idag. Den andra den här månaden. Den tredje det senaste 1,5 året. Det gör så fruktansvärt ont eftersom att ingen av dem, varken Angelica, Min älskade morbror, elller Jonas var gamla. Ingen av dem hade fått leva ett långt liv, så som varje människa borde ha rätt till. Istället rycktes de bort alldeles för tidigt, och ingen kan förstå varför. Varför just dem?
Jonas blev begravd alldeles vid Angelica, med huvudet mot hennes huvud. Och på något vidrigt sätt känns det bra att veta att de ligger nära varandra, att de inte är ensamma. Förhoppningsvis så kan Angelica dela med sig av sina erfarenheter om hur allt är efter döden.

Måndagsvindar.


Jag fick en fin tygpåse på stan idag, tänker gå runt med den mest hela tiden.

I Höstmörkret.


Idag går jag omkring i min mysigaste stickade tröja från Monki, tänder ljus i mörkret och lyssnar på Håkan, dricker té ur muminkoppar, tycker om mina rosiga nya lakan och läser kulturhistoria. Kram på er.

Ibland är en dröm det finaste man har.


Igår hängde jag på Kulturnatten med Madde och Ida, vi gick och tittade på konst, kollade in modevisningen som var, lyssnade på rap i en container på storgatan, åt godaste middagen på Waldorf och satt på första parkett i stadsparken för att se Fever Dogs. Tyvärr så tog jag knappt några bilder, bara från konstutsällningen.
Ibland blir jag så himla glad över att bo i Luleå, till exempel när Kulturnatten ordnas, men jag önskar att det hände ännu mer sådana här saker i staden.
Senare på kvällen begav vi oss hem till Madde och pratade lite med saknade finländare och isländare på Skype, pratade om allt mellan himmel och jord och hade en väldans fin kväll.
 

Söndagen i Äänekoski.


Söndagsmorgonen i Äänekoski började med största frukosten hos Ninni, den inkluderade allt från müsli till fikabröd. Vid två tiden for vi iväg ut i skogen hela projektgruppen plus lärarna, för att ta bilder till våra projektarbeten.

Madde.








Fina vänner.

Efter skogspromenaden så for vi vidare mot en kursgård där vi skulle äta och bada bastu. På vägen dit stannade vi vid en otroligt vacker kyrka och Viktor ville inte vara med på bild.


Efter bastubad och årets första riktiga dopp ( årets sista också för den delen) så begav vi oss hem till Matti där hans mamma hade förberett massvis med mat och försökte se till så att alla hade det så bra som möjligt och att alla åt, hon är nog en av de genomsnällaste personerna jag vet, på riktigt.

Det var det mesta från söndagen i Äänekoski, och även om det bara är tre dagar sedan jag såg alla senast så saknar jag dem så otroligt mycket.
 
 
 

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel.

Två fina saker just nu:

Att dricka té ur fina muminkoppar med bästa vännerna på en alldeles vanlig torsdagskväll.  Den här koppen är min sjunde i samlingen.

Kragen på min nya tröja från HM i Jyväskylä. Den är alldeles perfekt under stickade tröjor, och gör att allt känns lite extra festligt såhär i höstkylan.
 

Fredagen och Lördagen i Äänekoski


I torsdags morse svängde vår minibuss ut från skolans parkering med målet inställt på Äänekoski i mitten av Finland. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv, och så här i efterhand så har det nog varit de bästa 6 dagarna någonsin.

Lite såhär såg det ut i Äänekoski, de två pelarna är från pappersfabriken och älven rinner förbi hela staden.

Några från Nordplus gruppen på väg hem från skolan på fredagen, Onni, Matti, Andri, Victor och Pinja.

Min värd Emmi, som jag saknar så otroligt mycket just nu! Efter att ha promenerat hem och bytt kläder så gick vi tillbaka in till staden för att äta gigantiska pizzor och hyra film. Filmen såg vi hemma hos mig och Emmi med Elsa, Ninni, Matti, Andri, Ida, Pinja, Onni och Viktor.

I lördags åkte vi till den större staden Jyväskylä för att shoppa och umgås allihopa. Här är Fina fina Madde och  Ninni.

Madde, Ninni, Elsa och Ida.

Anu från Finland och Andri från Island.
Staden var i kanske samma storlek som Luleå fast med fler affärer. Jag fyndade en tröja med finaste kragen och en inkamönstrad halsduk på HM och en vinröd spetströja från Lindex som jag tänkte visa senare.


Fina fina Emmi!

Ninni, Matti och Pinja


På kvällen for vi hem till en av de finska killarna, Valtteri, där nästan alla var. Alltid när man kommer hem till någon i Finland så bjuds man på mängder och mängder av mat, det finns ingen risk för att man ska behöva svälta, det är snarare en omöjlighet.

Matti.

Valtteri.

Ida och Elsa.

Thung, den roligaste människan jag känner numera.
En del badade bastu, andra pratade, spelade spel, lyssnade på musik och hade bara allmänt roligt, det var nog den bästa kvällen under hela resan. Senare åkte jag Emmi, Ida, Pinja, Madde och Anu till NInni och Elsa för att sova över, vilket var hur mysigt som helst!
 
 
 
 
 

RSS 2.0