Mitt livs sista sportlov

 
Första dagen på mitt livs sista sportlov, och jag äter avokadomackor i sängen till frukost, åker till stan och lånar prosalyrik ( älskar det ordet) på biblioteket, gör ärenden på banken och känner mig jätteliten och får höra av TVÅ personer att jag pratar stockholmska när jag försöker vara artig. Personen bakom disken pratar på om fonder och risker och räntor och siffror snurrar i mitt huvud och jag går därifrån mindre klok än innan. Längs trottoaren på väg till Röda Korset så möter jag någon jag inte sett sedan förra nyåret, och på Röda Korset har de forftfarande rea fast inte på kaffekoppar men såklart är det just en sån jag blir kär i. Så den får följa med hem ändå. Bakom mig på bussen hem så sitter två fransmän, så jag stänger av min musik bara för att få lyssna och se vad jag förstår och drömmer lite om Frankrike.Hemma läser jag Välkommen till den här världen och längtar till Sandra Beijers bok släpps för de fem första sidorna är helt fantastiska.
 

Feminismpepp!

 
Har haft en jättedålig dag med migrän och mensvärk från helvetet, men var på  den feministiska studiecirkeln ändå och det var cirka bäst, så tänkte att lite feministpepp inte kunde skada såhär en onsdagsnatt! ♀♀
 
Alla bilder är från min pinterest

En jacka

 
För två veckor sen hade de rea på Röda Korset när jag var där, och jag fyndade världens bästa tunna jacka eller hur en nu ska tala om den, för ynka femton kronor! Den har precis lagom stora axelvaddar och helst vill jag gå i den varje dag.  Älskar Röda Korsets reor så mycket.

Du stör dig hårt på mig.

 
Hejhej från min oacceptabelt dåliga webbkamera
 
Min vecka:
- I tisdags hade jag två lektioner och sedan mötte jag bästa Amanda, och fikade med henne i några timmar, och diskuterade allt möjligt, men mest av allt framtidsplaner.
 
- I onsdags lyssnade jag på redovisningar exakt hela dagen, sen på kvällen var jag och lyssnade på ett panelsamtal om hur jämställdhetskampen ändrats under de senaste decennierna. Ebba och Annette var med och pratade, tillsammans med andra feminister från olika generationer, och var så jäkla bra! Jag personligen tyckte att det märktes rätt tydligt att kampen har blivit mycket bredare idag, eftersom att man talar mycket mer om intersektionalitet osv idag än tidigare.
 
- Igår hade jag feber och ägnade hela dagen åt att titta på Girls, dricka té och äta kakor typ. Förutom när jag orkade ta mig in till sommarjobbsmässan i stan och delade ut en massa cvn och log en massa stela leénden ihopp om att få ett jobb till i sommar.
 
- Idag har jag varit i skolan och sen gick jag förbi mormor och drack kaffe och diskuterade med henne ett tag, och ikväll tänkte jag nog åka till stan med Elin och hänga på det nya kafeét eftersom att vi upptäckt att de både har gott fika, öppet jättelänge och billig öl! Perfekt alltså.
 
Förövrigt så har jag lyssnat tokmycket på Jenny Wilson i veckan, gillar henne så mycket!

Sjuttonde februari

Måndag och jag sjukanmäler mig från den enda lektionen jag har, för att jag vet att jag ändå inte kommer få något vettigt gjort där, så jag somnar om och sover i någon timme till. Stiger upp, gör våfflor till frukost bara för att jag kan, tittar på OS på tv, läser om judendomen till provet jag har på torsdag. Poserar med kaffebryggaren och micron i bakgrunden för att jag inte orkar ta fram ett stativ, och lyssnar på Markus Krunegårds nya låt samtidigt som jag gör mig i ordning för att åka till stan och möta alla bra personer i Genusmaffian. 
 
Och ute är det grått och slaskigt medan vänner söderut pratar om att våren kommit på riktigt.
 

Darling River

 
Förra veckan någon gång så läste jag ut boken Darling River av Sara Stridsberg. Jag hade jättehöga förväntningar på den, då jag hört så mycket bra om den. Men ärligt talat så blev jag lite besviken, även om boken är läsvärd. Handlingarna är ganska röriga och svåra att hålla isär, och stundtals är boken rätt seg att läsa. Men något som fascinerade mig är Sara Stridsbergs sätt att använda språket. Språket är väldigt poetiskt och hon lyckas få de mest absurda och obehagliga saker att låta som någonting vackert. 
 
Många säger dock att hennes andra bok, Drömfakulteten är mycket bättre, så jag tänker ge henne en chans till!

En lördagsfrukost

 
Åt en god frukost i morse. Med björnbär och pumpakärnor i filen, grönt té, apelsinjuice och en äggmacka! Sedan insåg jag att damerna körde sin längdstafett, så jag skyndade till tv:n för att hinna se. Och himmel så spännande det var!!! 

De senaste dagarna

 
De senaste tre dagarna har för mig till stor del handlat om det feministiska nätverket Genusmaffian som jag är med i. ( Läs mer om oss här). I måndags tog vi emot RFSUs sexualpolitiska pris på deras årsmöte, och igår var jag och Elin med i en intervju i NSD och berättade mer om Genusmaffian och feminsim.
Tyvärr kan jag inte länka till artikeln eftersom att tidningarna här i norrbotten har bestämt sig för att ta betalt för nyheter online.( Vilket jag personligen inte alls gillar då tillgången till nyheter plötsligt blir lite av en klassfråga, att endast de som har råd har möjlighet att få vetskap om vad som händer i deras omgivning. Dessutom hämmar det till exempel syftet med debattartiklar då artiklarna inte går att sprida till en lika stor grupp människor, och då blir inte heller debatten lika stor eller nyanserad.)
 
I eftermiddag var det dessutom studiecirkel ( om ni bor i Luleå så kan ni anmäla er till den här), och även om min huvudvärk höll på att bulta sönder mitt huvud så ville jag absolut inte missa det pga det absolut bästa på hela veckan. Tycker om alla personer som är med där så mycket! <3 Just idag pratade vi om olika feministiska inriktningar, och lite om de olika feministiska vågerna, verkligen jätteintressant! Jag lär mig så himla mycket varje gång, vilket jag älskar. ♀♀

Om att skriva.

Jag har alltid Word uppe på datorn. Jag har alltid min svarta anteckingsbok någonstans i kaoset av saker i min tygpåse. Så att jag är beredd de få gånger det händer. De få gånger jag plötsligt hittar en vettig tanke i virrvarret innanför mitt skallben. Och då måste jag skynda mig. Jag får inte distrahera mig, inte börja lyssna för mycket på låten jag har i gång i spotify. Inte släppa tanken. Då försvinner det där lilla fröet till en idé och dokumentet eller sidan framför mig förblir tomt, en gång till.

 

Jag älskar att skriva. Jag behöver skrivandet för att funka. För att få utlopp för saker. Men oftast tar det slut efter bara några enstaka rader. Det är helt omöjligt att fortsätta. Och peppen övergår i ångest över att det verkligen inte går att fortsätta. I huvudet hör jag pappas röst säga ” Du kan ju aldrig slutföra saker” om och om igen, fastän det då oftast handlar om kläder jag glömmer här och där, disk som jag glömmer skölja ur eller saker jag missar att lägga tillbaka där de hör hemma.

 

Men jag vill ju. Jag vill så mycket. 

 

 PS. Du anonyme person (eller ja, för mig är du inte ett dugg anonym, jag vet exakt vem du är) som i tiotalet kommentarer tyckt att jag aldrig borde skriva ett ord igen; Jag kommer aldrig sluta. Jag gör det för mig själv, ingen annan. 


Sociala medier

 
Vill bara påpeka att jag finns på andra sociala medier också!
 
På instagram heter jag @_hannaamalia
På twitter hittar ni mig som @magnifikt
Följ mig på Pinterest, Hannaamalia heter jag där ( upptäckte just Pinterest, men shit vad jag älskar det)
Och till sist tumblr! Stjarnfalletochjag
 

Frances Ha

Efter att min vän Max tjatat på mig om att se filmen Frances Ha alldeles för länge, så såg jag den för några dagar sedan och blev smått kär!
Filmen handlar om 28åriga Frances som jobbar som dansare på ett danskompani i New York.

Hennes tillvaro är lite upp och ner, helst när hon gör slut med sin kille, får veta att hennes bästa vän vill flytta ifrån deras gemensamma lägenhet och får veta att de inte behöver henne så mycket på danskompaniet där hon jobbar. Frances är en helt fantastisk karaktär, på alla sätt och vis.Hon är lite excentrisk, gör precis som hon vill och är inte rädd för att göra bort sig Dessutom är filmen i svartvitt, och det är så himla vackert. Se den!

Februari

Söndag och jag vill stanna i sängen och titta på serier och läsa hela dagen, men sista datumet för när gymnasiearbetet ska in är på onsdag, och vi har kommit cirka ingenstans än så länge. Panik. 
 
Men i fredags åt jag årets första semla med Elin efter skolan, himmel vad jag älskar semlor, och igår umgicks jag med någon jag trodde att jag hade tappat kontakten med och på kvällen såg jag melodifestivalen, åt godis och hyllade Nour med Elin. Helt okej helg ändå. 
Till veckan händer en mängd bra saker såsom cirkelmöte, filmfest och klassfest!

RSS 2.0