Rom!

 
Idag har jag rotat fram vår och sommarkläder, extra-batteriet till kameran, pass och annat som är bra att ha när man ska lämna landet tidigt tidigt i morgon och åka till Rom i en vecka med världens bästa klass! 
 
Vi ska titta på konst, kyrkor, arkitektur, ruiner, fontäner, äta pasta och pizza och glass i massor, dricka kaffe om eftermiddagarna och vin om kvällarna och njuta av lite varmare väder. Jag har varit i Rom en gång tidigare, för fem år sen. Då var jag fjorton, blödde näsblod första dagen och hade ont i fötterna mest hela tiden för att jag vägrade byta ut mina converse mot löparskor trots att vi gick omkring hela dagarna.
 
Aah är så pepp och romantiserar resan alldeles för mycket! Hoppas ni som läser får en fin vecka!
 
Arrivederci! ( eh använde google translate bara så att ni vet)

Lulehjärtat

 ( Promenerade över isen in till stan tidigare idag, så himla fint! bilden är från min instagram @_hannaamalia)
 
Idag har mitt hjärta nästan hållt på att spricka av denna Luleå-kärlek som bosatt sig där. På riktigt så trodde jag aldrig att något sånt skulle inträffa då jag mest hela tiden drömt mig bort från den här staden, men alltså på sistone så har jag  insett hur himla mycket jag tycker om allt här. Kanske beror det på alla fantastiska personer jag lärt känna, och att jag genom dem upptäckt helt nya saker med staden. Jag vet inte. 
 
Igår kväll var jag på vernissage på Galleri Syster med Elin. Konsten som ställdes ut var verkligen hur fin som helst, bland annat Stina, Jonatan och Erik från Genusmaffian ställde ut sina verk, och det var jätteroligt att se! Fast annars var hela tillställningen rätt stel, och jag är fruktansvärt dålig på att mingla, så tillslut flydde vi därifrån.
Ikväll ska vi till Norbottensteatern där några esteter anordnar en kväll med olika inslag som projektarbete. Världens bästa Amanda ska till exempel vara med! Det kommer säkert bli jättefint.
 

Fredagslistan

 
Jag heter Hanna Amalia Ingegerd Larsson 
Jag är för tillfället hungrig och pepp på att gå på vernissage ikväll
Jag är bra på att baka citronpajer och missa bussar
Jag tycker inte om sociala sammanhang där jag känner mig obekväm. Fast just därför försöker jag befinna mig i såna, för att komma över rädslan.
Jag är dålig på att uppskatta mig själv och att komma i tid.
Jag läser Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson just nu
Jag gillar när jag lyckas med att laga mat, det händer inte så ofta pga har verkligen inget tålamod, men ibland så!
Jag sjunger när ingen hör
Jag älskar att inte kunna sluta läsa en bok, Luleå ( trodde aldrig att det skulle hända, men har verkligen drabbats av värsta Luleå-kärleken) och mina vänner!!!
Jag är inte speciellt bra på att prata i stora grupper
Jag tycker om detaljer, ljudet av en skateboard mot asfalt i april, när fåglarna börjar sjunga igen efter vintern, citroner och mina lärare.
Jag föredrar fika framför godis
Jag är beroende av kaffe
Jag har på mig jeans från monki, tröja från topshop och en tunn jacka/grej från röda korset
Jag dricker helst lemonad. Älskar lemonad. Skulle kunna leva på det forever.
Jag lyssnar på sjukt blandat. Fast just precis i detta ögonblick, Systraskap
Jag blir arg på samhället, patriarkatet, rasism och den nazism som håller på att sprida sig
Jag blir rädd av att inte veta var jag befinner mig om några månder.
Jag önskar alla får vara friska och att SD slängs ut ur riksdagen.
Jag är uppväxt i Helsingborg och Luleå. Fast mest Luleå.
 

Välkommen till den här världen

 
Jag läste ut Välkommen till den här världen av Amanda Svensson härom veckan och HERREGUD SÅ BRA. Jag ville verkligen inte att den skulle ta slut så läste så lite som möjligt åt gången, samtidigt som jag bara ville fortsätta läsa forever.
Den handlar om Greta som bor i Malmö men jobbar på restaurang i Köpenhamn. Hon är helt knäpp på ett underbart sätt, väldigt rak, drömmer om att kunna springa långtlångt och pratar jättedålig danska. Den handlar också om Simon som har en sjukdom som gör att han är oälskbar, han tänker i poesiform, är köpenhamns trendigaste person och fyller väggar med trianglar, eller kaniner. Och om Claes som är världens dåre, han dricker mest, skriker högst, springer längst och sjunger sånger som ingen hör. Allt han gör går i överhastighet.
Berättelsen flätar samman de tre och de bildar en triangel under Köpenhamns natthimmel men ju längre handlingen går, desto mer sprickor upptäcks i deras gyllene triangel.
 
Läs den!! Det är på riktigt en av de bästa böckerna jag någonsin läst, språket är helt fantastiskt!

Materiell lycka

 
 
   Har köpt världens bästa tunna jacka från Monki.  Det känns som att gå runt i en blandning av läkarrock och superhjältemantel, asbra kombination alltså. Den kommer vara perfekt när det blir varmare ute, och under klassresan till Rom om två veckor. Är så kär i den.
 
 
 

Stockholm, en dag ska det bli du och jag.

 
 
 
 
 
De senaste dagarna har jag bland annat gått världens längsta promenad med min faster runt en grå men vacker Årstavik, hälsat på farmor och farfar, vandrat omkring ensam i stan, hamnat mitt i ett bombhot med avspärrningar och polisbussar, gått i fina affärer, ätit en semla på semmeldagen, druckit öl med en vän och pratat om allt mellan himmel och jord, sett Sweeney Todd på stadsteatern och gått ensam på fotografiska muséet och varit så jäkla stolt över mig själv, för i ärlighetens namn så är jag urdålig på att  göra saker själv, utan att känna mig ensam, men det gick asbra ju.
 
Och jag måstemåste bo i Stockholm någon gång, älskar staden så mycket.

Stockholm!

Om ungefär två timmar åker jag till flygplatsen för att åka till stockholm och spendera några dagar där! Ah, har längtat så länge. Jag ska bo hos min faster och hälsa på farmor och farfar och gå i fina affärer, plugga kristendom på något kafé, träffa vänner och kanske gå på museum. Kommer bli jättebra. 

RSS 2.0