Fredag i Rom! ( förlåt om ni blir less på alla Rom-inlägg)

 
Fredag och vi promenerade först förbi två jättegamla antika tempel, sedan vidare till en kyrka och tillsist upp mot Palatinen där alla antika kejsare hade sina palats, och även Mussolini hade en festvilla som idag är museum. Hela kullen där Palatinen ligger var som en stor park/trädgård med ruiner här och där, och jättefint.
 
 
 
 
Det fanns citronträd!! Vill ha ett eget så mycket, så önskar mig ett i studentpresent.
 
 
Det slutade med att vi bestämde oss för att palla apelsiner, och Ida och Carro tog tag i det hela. En grupp italienska pensionärer kom och hejade på en stund också. När Carro väl fick ner apelsinen hurrade tanterna och farbrödern och skrattade säkert rätt mycket åt oss.
 
 
 
 
 
Så kom vi tillslut ner till Colosseum och ungefär samtidigt så blev det världens sommarväder, så jag och Elin tänkte att det skulle vara perfekt att dricka en fredagsöl vid Colosseum, så då gjorde vi det. Att gå runt inne i colosseum är ärligt talat lite överskattat, det duger utmärkt att bara titta på den (det?) från utsidan också!
 
 
 
På kvällen åt vi middag med lärarna igen (heh), på en pizzeria full med bullriga italienska familjer och kompisgäng, med hur många olika pizzor som helst, och det var dögott!! Själv åt jag en med zucchini och mozzarella, aah älskar både mozzarella och zucchini.
 
 
Jag och Elin tyckte det kändes som en väldigt dum idé att gå och lägga sig tidigt en fredagskväll i Rom, så vi köpte 25kronors vin, insåg att vi inte hade en vinöppnare, letade efter en sådan i en halv evighet tills vi hittade en som kostade mer än vinet. Sedan tog det en halv evighet till innan vi fick upp flaskan pga var sjukt svårt ju.
 
 
Här är Elin och vinet i en portingång som vi hängde i ett tag.
 
 
 
Sedan fick vi den briljanta idén att gå förbi restaurangen vi ätit på kvällen innan, bara för att se om servitören som tittade skulle känna igen oss. Det gjorde han. Han hette Salvatore och bjöd in oss i restaurangen och vi stannade där resten av kvällen.
 
 
Till slut stängde restaurangen, men vi stannade kvar med Salvatore och hans vän Matteo och pratade halva natten.
 
 
Heh.
 
 
 
 
Natten innehöll också hångel i ett restaurangkök, erövrandet av en flagga som vi fortfarande inte vet vad det står på, poserande vid ANTIFA-taggar, broar och statyer, och insikten om att bara få några timmars sömn. Typ världens roligaste kväll/natt.

Kommentarer
Postat av: Denise

Älskar dina Rom-inlägg i alla fall

2014-04-10 @ 14:49:31

Kommentera inlägget hä:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din epost: (publiceras ej)

Ifall du har en blogg:

Plats för fina skriverier:

Trackback
RSS 2.0