Andetag.

Det känns som att dagar och nätter bara springer förbi. Solen hinner knappt upp innan det blir mörkt igen och  jag gör allt för att hinna med, jag halkar omkring i mina docs för att hinna göra allt jag vill, och därför har bloggen blivit lidande. Jag hittar inte tid eller inspiration till att fota fina bilder och skriva tänkvärda texter. Den senaste veckan har bestått av allt från jobbiga telefonsamtal som slagit hål i hjärtat, till fina fikor med så himla bra personer, till knäppa spontana saker och några nya bekantskaper, och på torsdag kommer Elvar från Island, och Emmi från Finland hit, och ska bo hos mig i en vecka. Men jag lovar, jag är tillbaka snart, när jag börjar få ordning och lite mer tid. Tills dess, massor med kramar! ♥

Överallt finns det händer som ingen håller i.

Hannas 012
I måndags hade jag kanske den finaste lovdagen av alla. Vilket var bra, när det var den allra sista också. Jag åt godaste frukosten och läste Alltings Början på morgonen ( Så bra bok!)och gick klädd i kjol och omsydd glittertröja från Röda korset ( titta ner lite så ser ni den). Sedan var jag med bästa estetarna ( Amanda, Calle, Ewe och Filip)  hela eftermiddagen och kvällen. Vi hängde i Filips lägenhet och drack té, lyssnade på vinyler och sjöng och spelade Lars Winnerbäck och Magnus Ekelunds låtar, och handlade tacos som vi åt på golvet. Så himla fint och mysigt avslut på lovet.
 
Hannas 023
Lite såhär såg jag ut igår, i mina bästa vinröda manchesterjeans från Monki och 15 kronors tröjan från röda korset, älskar den massor. På fredag ska jag ha teater första gången, och är så pepp som man kan bli! Kram♥

Årsresumé.

 
Förra året i mars så gick jag i ettan och började mer och mer hitta tillbaka till mig själv, efter allt som hänt året innan. Jag fördrev tiden med långa fikor tillsammans med bästa vännerna, lärde känna mina klasskompisar, och drack kaffe och spanade på estetpojkar på Lärkan nästan varje håltimme. Jag klarade mig igenom årsdagen av Angelicas död och var hårmodell och hade mörk page. Och det var även i mars som jag bestämde mig för att börja blogga! Det började med att min fina svenskalärare tyckte att jag behövde göra av mig med lite skriverier.
Sedan kom April och jag läste Harry Potter och köpte min plisserade kjol från Monki. Plötsligt insåg jag hur bra kjol och klänning var, och började gå i det mest hela tiden.En onsdag sov jag över med Elina och Madde hos Bea i hennes mormors lägenhet i stan, vi åt tacos, såg gamla filmer och pratade minnen. Det var också i April som jag åkte skidor i fjällen med familjen, längtade efter konfaresan till Italien och började drömma om sommaren.
 
Första veckan i Maj packade jag ned sommarkläder och åkte till Assisi i Italien en vecka, med sexton favoritpersoner och världens bästa konfaledare. Det är nog min bästa resa hittills, vi vandrade, satt i fönstret och pratade om nätterna, dog över fina trumslagare, åt glass, gick på italiensk gudstjänst och var bara så himla glad.
Resten av månaden gick jag runt och var sommarpepp, åt glasslunch på en trottoarkant med finaste vännerna, tittade på estettreornas slutprojekt och tränade så ofta jag hann.
 
 
I juni åkte jag till stockholm med klassen och njöt av att gå längs andra gator, lära känna klasskompisarna ännu mer, gå på museér och fika i gamla stan på kvällarna. Sedan tog skolan slut och det blev sommarlov och jag hann bara vara hemma tre dagar innan jag for i väg till USA med familjen i tre veckor. Jag fick se bästa San Francisco igen, upptäcka mysiga  cafeér, falla för okända longboardåkare och gå vilse bland vintagebutiker, men också vandra i fantastiska nationalparker och bli kär i New York.
 
När jag kom hem från USA så började jag jobba på sommarcafeét på Gültzaudden, och de dagar jag inte jobbade spenderade jag med böcker och kompisar i solskenet.En dag åt jag tårta på kyrkogården med Madde och Elina, och sedan smet vi in på medeltidsdagen på Hägnan och gosade med fina och saknade hästar. Sedan kom årets värsta dagar och jag visste inte var jag skulle ta vägen för att det gjorde så ont och ett tag blev allt mörkt. Sedan for vi till stugan, men där kändes allt ännu tommare och jag ville bara bort.
 
Sedan åkte jag till farmor och farfar i stockholm, promenerade längs kullerstensgator, botaniserade på Beyond Retro, gick på Moderna Museet och köpte mina älskade låga svarta docs och för ett tag så gick det lättare att andas. Sista veckorna av sommarlovet spenderade jag med vänner, sov över hos Emma med Elina och Madde, fikor, konserteufori när jag såg Markus Krunegård och lite lite skolpepp.
 
 
Så började jag i tvåan och insåg hur mycket jag tycker om både mina klasskompisar och alla kurser jag läser, och jag mådde lite bättre, fick min jordglob och åkte till finland en vecka med skolan, gick i min bästa svarta kjol mest hela tiden och värmde mitt fortfarande trasiga hjärta med té och Markus Krunegårds musik  om kvällarna.
 
Det var också någon gång i slutet av augusti och början av september som jag klippte lugg och trivdes så himla bra i det, och jag fick en fin tygpåse på stan en dag. Annars så drack jag bibliotekskaffe mest hela tiden, var höstpepp och köpte glittrigt nagellack när jag fick min lön. Klottrade på handlederna gjorde jag också. Vissa dagar ville jag dansa av lycka och andra dagar var ångestklumpen så stor att det kändes omöjligt att ta sig till skolan. 
Hannas 026
Hannas 009
 Så kom hösten på riktigt och jag var glad över alla fina färger, och älskade krispigheten i luften. Hösten är verkligen min bästa årstid. Jag fikade med vänner i timmar, flera gånger i veckan, och det var också här någon gång som jag lärde känna Amanda på riktigt och fyratimmarsfikade med henne. Ett tag kändes det som att veckorna bara försvann i tomma intet, med fikor, träning och en massa andra roliga saker. Och plötsligt fyllde jag sjutton och for till farmor och farfar på höstlovet, och när jag kom hem firade jag mina sjutton år med sju av mina absoluta favoritpersoner. Jag såg Torka aldrig tårar utan handskar  på tv och hjärtat värkte. Tappade bort busskortet två gånger gjorde jag också.
 
Hannas 005
November och December är bara ett stort virrvarr av händelser, som jag inte har någon som helst ordning på. Veckorna har bestått av fikor,flera nya bekantskaper ( fina Denise till exempel), massor av skratt och svammel, jag har kommit Elin så mycket närmare, och är verkligen jättejätteglad över det. En helg firade jag bästa Amanda som fyllde arton med en massa bra personer, var på öppet hus i skolan, träffade en ny bekantskap, Johannes för första gången och såg Timo Räisänen med honom, och en annan helg firade jag Elin som blev arton. Därimellan har jag försvunnit in i böckernas värld, druckit litervis med té ur fina koppar, fyndat secondhand kläder, gått på en spontan måndagskonsert med Elin och varit på bio med min favoritkusin.
 
2012 är  det året så jag känt att jag hittat mig själv igen, samtidigt som allt har känts så otroligt turbulent. Jag är inte alls samma person som jag var för ett år sedan, eller ens i våras, men det gör inget. Faktum är att jag är så himla glad över att hur mycket det här året  har lärt mig, och på något vis utvecklat mig. Jag har lärt känna personer som är så bra och fina så jag vet inte var jag ska ta vägen, jag har förlorat någon som har betytt otroligt mycket för mig, och också någon som jag aldrig riktigt kände, men som ändå alltid funnits där, och sånt gör ont, så fruktansvärt ont. Men när jag har mått bra, och allt varit bra, så har det varit bättre än någonsin tidigare.
 
Det här kommande året hoppas jag blir fyllt med äventyr, långa fikor, nya bekantskaper, konserter, leenden och lite mindre ångest. Snart är det ju bara ett halvår tills jag ser Håkan i göteborg med fyra bra personer, och i april åker jag till island i en vecka!!

Tjugohundratretton.

Tre fina
Idag är det första dagen på det nya året, och på nåt vis så känns det så himla himla bra. 2012 var ett så himla knäppt år för mig. Ena sekunden var det hur bra som helst, och sen fanns det stunder när jag höll på att gå sönder av olika andledningar. Det har hänt så otroligt mycket. Jag har lärt känna nya fina personer, vågat mer, blivit konstant kjol och klänningsbärare, sett bästa Markus Krunegård, gått längs New Yorks gator, kommit mina klasskompisar så himla nära och börjat gilla någon på riktigt, mer än jag trodde att man kunde göra.
 
Igår hade jag bästa nyårsaftonen också, tillsammans med fina Ida. Den innehöll allt från långa promenader, knäppaste nyårshånglet, kramar med personer jag kände en gång, till fyverkerier och trasiga strumpbyxor.
Nu ska jag se Markus Krunegård på tvåan och mysa resten av kvällen, tänkte försöka ordna en årsresumé också! Kram och gott nytt år på er! ♥

RSS 2.0