On me dit que le destin se moque bien de nous

Min frukost idag bestod av det här;



Jag lyckades göra plättar utan att bränna dem!

Sedan har hela min dag (förutom timmen jag tillbringade i skolan och skrev prov) bestått av det här:



Packa packa. Börjar otroligt nog bli klar nu, det allra sista fixar jag i morgon innan jag beger mig.

Jag har gått omkring med det här i tankarna nästan hela dagen:



Italien! Bilden är från i somras. Det kommer bli så himla himla kul, samtidigt som jag dör lite av nervositet, men positiv nervositet.

Den här personens röst har jag lyssnat på mest hela tiden det senaste dygnet:



Bästa Magnus nya skiva. Bättre än så blir det nästan inte.Lyssna här
Nu ska jag läsa ett tag och äta middag

Jordgubbar, dimma och norskt trä.



 Igår så begav jag mig med Madde och Elina till Beas lägenhet för att sova över och bara ha en allmänt mysig kväll.



Vi gick och handlade mat (jag älskar att handla mat själv, bara föt att man kan välja precis vad man vill) och lagade tacos.





Dessutom åt jag årets första jordgubbe, så himla himla gott! Fast jag glömde fota dem.



Att göra halvspontana saker mitt i veckan med fina vänner är nästan det bästa jag vet.



Eftersom de andra började jättetidigt i morse och jag hade sovmorgon så tog jag bussen hem, drack thé, läste finaste boken en stund, fick klädångest och sprang sedan till bussen. Annars idag så har jag pluggat franska i biblioteket, lyssnat på The Ark på bussen och tittat på dimman över älven, packat och längtat till Italien och firat att jag räknat det allra sista mattetalet i matteboken. En rätt så fin torsdag faktiskt.

Let's chase some clouds together.



Idag går jag runt och längtar massor till Italien, nästan så att jag får resfeber, ser Alex Schulman på Lärkan, tränar på Inpuls, blir lycklig över tanken på att jag kanske kommer befinna mig på trästocksfestivalen i sommar, äter godaste kanelbullarna, försöker blunda när jag ser all snö, önskar att solen kom tillbaka och går runt och nynnar på Somliga går i trasiga skor, helt utan anledning. Nu ska jag slänga ett öga på allt jag ska kunna till idrottsprovet på fredag.

Elva om mig.



1. När jag var liten var jag jätteklumpig och snubblade mest hela tiden, det märker jag av fortfarande ibland, jag är en sådan som alltid lyckas gör något jätteklumpigt vid fel tillfälle.

2.Jag hatar sniglar, mest för att de är så slemmiga. I Helsingborg när jag var liten så fanns det sniglar nästan överallt, på murar, i parkerna, på trottoarerna och det var nog där någon gång jag började hata dem.

3. Under några månader i sjuan så pratade jag med kuratorn  en gång i veckan, om egentligen ingenting, men det hjälpte.



4. Jag älskar att åka buss tidigt på morgonen med Håkan Hellström eller någon annans fin musik i öronen. Vid sådana tillfällen vill jag nästan egentligen inte kliva av inne i stan, jag skulle kunna åka hur långt som helst bara för att få lyssna vidare.

5. Min absoult största rädsla är att bli gammal och dö ensam, utan någon nära. Det kanske låter självupptaget men när jag dör vill jag att så många som möjligt ska komma på min begravning, jag vill bli ihågkommen av någon helt enkelt.

6. Min morfar dog när jag var sju, ändå kan jag sakna honom så det gör riktigt ont ibland, mest för att jag inte riktigt hann lära känna honom ordentligt och för att han är den släkting som jag är mest lik till sättet, enligt alla andra, och det hade jag velat se själv.



7. Klänningar och kjolar är bland det bästa jag vet, även om jag inte äger så många och inte går med det så ofta, mest för att jag är rädd för vad andra ska tycka.

8. Jag är nog den mest lättrörda personen jag känner, jag gråter till allt, musik, filmer, böcker, bilder. Konstigt nog gråter jag lättare när folk är lyckliga än när något riktigt sorgligt händer, fast oftast gråter jag då också. Den bästa gråtfilmen av alla är Titanic, börjar redan i introt.

9. De två rummen som jag trivs absolut bäst i är min mormors gästrum och min farmor och farfars bibliotek, där känner jag mig nästan mer hemma än i mitt eget rum.



10. När de spelar Håkan Hellström på radion så kan jag inte låta bli att dansa som en galning av glädje, det är nog den bästa morgonpeppen som finns, även om det bara inträffar då och då, i morse till exempel. Sedan liksom svävar man iväg till skolan, där man oftast rasar ner ganska snabbt igen.

11. Frukost är den bästa måltiden om någon frågar mig. Helst frukost på sovmorgnar och helger. När jag vet att jag har lång sovmorgon brukar jag börja längta till och planera frukosten redan kvällen före. Morgonpasset i P3 är för övrigt det bästa frukostsällskapet tillsammans med tidningen, om man råkar vara ensam alltså. Hotellfrukostar slår dock alla andra frukostar, oftast ser allt så gott ut så det slutar med att jag tar för mycket och inte orkar äta upp allt.


Söndagsrutiner.



Jag har lite av en hatkärlek till söndagar, det är en sådan där dag då man kan kliva upp på morgonen utan att känna att man faktiskt behöver göra något speciellt, men samtidigt finns risken för att allt till slut bara känns segt och tråkigt. Mina söndagar består oftast av en lång och god frukost,  DN-läsande, älskar deras söndagsbilaga, panikplugg inför veckan, besök hos mormor eftersom jag aldrig hinner gå till henne annars och kanske en promenad med någon. Fast det finns ju undantag förstås.

Ikväll ser jag Titanicserien på svt, fastän allt bara känns konstigt och fel så är den himla bra, kanske för att det är samma regissör som till Downtown Abbey.

Bästa Peppen.



I'll be yours- Those Dancing Days



Dansa Fastän- Säkert!



Ramlar live - Håkan Hellström


( Ebbas)

999- Kent



Minusgrader rensar luften- Marlus Krunegård

Lite fin pepp i musikalisk form såhär mitt i natten.


Afrikas Horn.

Ett undernärt barn

Kate Holt/UNICEF
Undernärda barn på en klinik i regionen Turkana i Kenya. Den värsta torkan på 60 år har drabbar Afrikas horn och många riskerar att svälta ihjäl.

Miljontals barn drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn

En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö.

UNICEF finns på plats och gör allt vi kan för att rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.

Och du kan vara med och rädda liv. SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här! (http://www.unicef.se/ge-pengar/afrikas-horn)

Läs mer om vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn. (http://www.unicef.se/projekt/katastrofhjalp-till-afrikas-horn)


There Goes The Fear.





Idag dansar jag runt i min favoritkjol till soundtracket från 500 days of summer, skjuter upp mattepluggande, äter MAX-mat för första gången sedan i somras, sjukligt länge sedan, fyndar på Monkis rea ( bara jag som märkt att de har rea nästan hela tiden?), går på stan med fina Madde och Elina, suckar över vädret och nu väntar jag på att mammas kanelbullar ska bli klara, så gott! Förlåt för tråkiga och nästan likadana inlägg förresten, ska försöka bättra mig.

Gatorna ekar tomma i solljuset.



Idag har jag tittat på en mysig spelning på lärkan, lyssnat på en konsumentvägledare som inte alls pratade om ekonomi, gått runt i min prickiga klänning, blivit less över att mina strumpbyxor gick sönder lite och att jag inte märkte förrän sista lektionen, kollat twitter och önskat att jag hade något fyndigt att skriva där, och sist men inte minst så gick jag förbi biblioteket efter skolan, så nu har jag en liten hög med böcker brevid min säng. Jag har faktiskt saknat det, att ha en bokhög alltså. Det var ett tag sedan jag hade det.



När jag kom hem möttes jag dessutom av ett litet paket från farmor och farfar.



Det innehöll ett namnsdagskort ( har namnsdag i morgon), och en jättefin liten bok om Assisi, välbehövligt eftersom jag beger mig dit på konfaresa nästa lördag och inte vet så mycket om staden, längtar längtar!

Ikväll dog jag spinningdöden på Inpuls också, med Elina. Nu ska jag dricka the och börja läsa någon av mina böcker.

Alla hjältar sänker huvudet ibland.



Idag var en sådandär dag då man bara känner sig less på allt och allt känns segt, kanske beror på vädret, vad vet jag. Snön knarrade under skorna när jag gick, kändes nästan som dagen innan julafton eller något, aningen fel i alla fall.  Jag åkte hem innan sista lektionen, dels för att jag hade ont i huvudet och dels för att jag bara var less. Bakade scones och kände mig jättenöjd tills jag insåg att osten var slut, drack the, sov en stund och nu på kvällen tränade jag indoorwalking med Elina. Min dag i korthet liksom. Nu ska jag se Greys Anatomy, bästa serien.

I'm not complete.



Finaste filmen någonsin, så mycket mer behöver inte sägas. Förutom att Johnny Depp är hjärtskärande vacker som alltid.






Du har sett mig gå omkring i natten här, i en gammal oåtkomlig atmosfär.



Jag idag, med en kånken full av tråkiga skolböcker, ett par svarta jeans från monki, mitt nya linne från HM och mormors gamla mintgröna bälte som knappt syns.
Sista (andra) lektionen blev inställd idag, vilket verkligen gjorde min dag. För att fira så fikades det på Condis. Sedan tog jag och Madde en kort sväng på stan och jag köpte citron och jordgubbs the och en försenad present till pappa.
Ikväll lyssnar jag på musik, pluggar franska och tittar på Alcatraz serien.

Turn to page 394.



Upptäckte just att Pottermore öppnat för allmänheten. Har väntat sedan i höstas, nördig som jag är, hihi.

Uppdatering: ååh vad jag gillar pottermore! Köpte precis en uggla och har fått min stav; Acacia with phoenix feather core, ten and three quarter inches, quite bendy.
om någon annan råkar ha Pottermore, lägg till mig Nimbusmist29857

I'm always on the lookout for new mountain peaks to climb.

 





Det här är ett av mina nyaste tillskott i garderoben, världens finaste linne/blus från HM. Hittade den när jag var i staden i fredags och föll pladask. Jag gillar att blommönstret ser ut lite grann som sådana där virkade dukar som äldre tanter brukar ha hemma. Dessutom har den en jättefin knapp i ryggen och kommer passa så himla bra när man blir brun i sommar.

Söndag.

                  

Skriver listor om saker jag behöver göra till veckan, funderar på att plugga men vill inte, dricker te, drömmer om nya tapeter i mitt rum, tänker trotsa snöandet och promenera ner till mormor för kaffedrickande och kaffeost ätande, lider av söndagsångest och lyssnar på bästa Those Dancing Days.

I eftermiddag kanske ett till inlägg ramlar in, ett som faktiskt  handlar om någonting, kanske.

Det blåser i sidled.





Igår var en av de finaste dagarna på länge, och idag vill jag bara sitta inomhus i en stor stickad tröja och dricka te. det är det jobbigaste med våren här. Vissa dagar är det så vackert att man bara vill stanna tiden och inte alls flytta från den här staden.
 Tyvärr är det oftast för få av den sorten, den större delen av den här tiden mest grå. Och blåsig, alltid blåsig. Det är just sådana dagar jag drabbas av total skåneångest, det blir lätt så eftersom att när jag var liten och bodde i Helsingborg så blommade de flesta blommorna redan vid det här laget, mamma och pappa hade alltid som tradition att ta fotografier på mig och min lillebror bland vitsipporna, bara för att kunna skicka upp till mormor här i luleå. Det är nog det jag saknar allra mest därifrån, det faktum att när det är vår där så är det verkligen det, medan här växlar det mellan vinter och vår nästan fram till valborg, därefter vågar man lägga undan vantarna, men oftast inte innan det.

Ikväll ska jag äta äppelpaj med tre fina och prata massor, det blir bra.

Nattetid snurrar tankarna snabbare än vanligt.



Hittade låten nyss, videon är precis som en bra musikvideo borde vara, lagomt rörig och egentligen inte så speciell. Jag har alltid gillat Those Dancing Days, ända sedan den tiden jag läste KP och det skrevs om dem där.
 Jag borde sova nu, så godnatt på er.

New Girl.







Tittade på den nya serien New Girl nyss. Himmel vad Zoey Deschanel är bra, hon spelar i 500 days of summer också, en av de ( enligt mig då) bästa filmerna som finns. Serien verkar också bra, tänker verkligen se nästa vecka igen.

Vårkänslor.



En lagom suddig bild från TA, är lite kär i deras fina muggar. Träffade tre av de bästa i staden och pratade/fikade, gick på stan och satt i solen vid kulturens hus. Dessutom invigde jag jeansjackan idag, utan att ens frysa! Tycker verkligen om våren. Att téet jag drack på TA hette Vårkänslor gjorde ju allt bara ännu bättre.

Civilisationens ände.









Jag har spendarat de senaste dagarna med påskäggs ätande, skidåkning, varm choklad med vispgrädde och fina fjäll. Trivs så himla bra i fjällen, även om man känner sig lite väl långt borta från alla andra ibland. Egentligen hade jag som tanke att fota massor av fina bilder där uppe, men min mobil har bestämt sig för att gå i pension eller något, den raderar alla bilder jag tar eftersom. Jag som till och med lyckades fota ett par renar.
Imorgon ska jag fika och prata med några av de finaste i luleås bästa källare, har saknat dem så himla mycket.

Förresten så läste jag att dom ska göra en film, en Håkan-film! läs här. jag blev alldeles rusig av lycka när jag läste det i morse.
Håkan ♥

Boys Boys Boys.



















Testar tidsinställt inlägg bara för att.

You better run better run, faster than my bullet.





Idag gav jag mig ut på årets första springtur i vårsolen. Faktiskt så var det mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara. Men det är klart, med Håkan i lurarna funkar allt. I morgon åker jag iväg på skidsemester till Riksgränsen, och blir kvar där tills på torsdag, så det blir nog inte så mycket skrivet här tills dess.
Nu ska jag dricka té och läsa min bok, mysigt värre ♥

Ledningar leder mina ord långt ner till söder.



Skriver slutklämmen på min analys, dör lite över Markus Krunegårds nya skiva, äter falafel till lunch, trivs i vårsolen, tränar spinning och core på inpuls, lyssnar på introlåtar till gamla serier man såg när man var liten på engelskan,fikar klassiska kärleksmums med saft, får välförtjänt påsklov, letar efter vårtecken och längtar till riksgränsen på söndag. Har börjat läsa en fin bok också; Radhusdisco.


Onsdag



Hjälper mamma att baka för tillfället, fastän jag egentligen borde plugga. Om det är något jag inte gillar så är det sura tanter i kassan på konsum, hela dagen känns plötsligt så mycket sämre när man råkat träffa på en sådan. Annars så har jag grälat med internet som vägrade fungera, spelat teater med invandrareleverna och ätit couscous till lunch.  Imorgon har jag halvdag och tänkte gå förbi Kupan efter skolan, sen är det lov! ha en fin kväll!

Money can't buy me love.









Lyssnar på Beatles i stället för att skriva djupsinning samhällsanalys. Just nu känns valet väldigt rätt, men kommer nog ångra det snart, typ i morgon. Jag blir alltid så himla glad av dem, helst John Lennon. Och ja, jag gillar GIFar.

Regnmoln brukade jaga mig och nu jagar jag morgonen längs avenyer.




Han som får en att vilja åka buss till andra sidan staden på mornarna, bara för att få lyssna vidare.

Idag fyller Håkan 38 år, Grattis ♥ . Själv har jag gått runt och frusit i strumpbyxor och Doc Martens i snålblåsten. Dessutom var jag hos tandläkaren idag och fick en charmig räls i underkäken. Jag känner mig mest som en gammal dam som tappat bort sina löständer och som bara kan äta mjuk mat. Jag kan inte ens äta mjukt bröd just nu.

Ikväll ser jag 30 grader i februari och skriver en jobbig analys om Kambodja och röda khemererna.

Why so serious?


Heath Ledger

Drunknar just nu i nyhetsflödet i jakten på en vettig nyhet att analysera tills på tisdag, samtidigt som jag lyssnar på Markus Krunegårds nya skiva, himmel vad bra den är.
Det svåraste med att hitta en bra nyhet att analysera är att hitta någon som faktiskt är intressant, både att höra och att berätta om.


Igår.



Igår tog jag och Madde bussen och mötte upp Frida inne i stan för att fira earth hour och för en gångs skull hade jag kameran med mig.



Vi promenerade en sväng, i kvarter jag inte varit i sedan jag var liten och bodde på Östra Malm, blev en nostalgitripp. Luleå är fakitskt himla mysigt på kvällarna, även om det ekar tomt nästan överallt. Eftersom det var earth hour var det dessutom mörkt nästan överallt.







Vi satt på Friends i några timmar också, himla trevlig lördag.


RSS 2.0