Popparfesten

 I fredags ordnades det popparfest på Fg7! Så himla rolig och fin kväll, med en massa bra människor. Vi dansade och skriksjöng till Håkan och Broder Daniel och en massa annan popp, var glittriga, blåste såpbubblor och hängde hela kvällen. Förövrigt så är Fg7 seriöst den bästa lokalen någonsin, vill aldrig flytta ifrån Luleå när jag är där.
Jag hade inte med min kamera, så lånar bilder av Denise och Linnea ( hoppas det går bra). De två översta bilderna är från Denise och resten är Linneas.
 
 
Vi dansade mest hela tiden, och alla var fina i sina popskrudar. Här är jag, Matilda och Lovisa.
 
Och här är Alva och Tilde som ordnade festen!
 
Fyra andra bra personer, Annette, Stina, Matilda och Lovisa!
 
 
Elin och Astrid!
 
Amanda, Ewe och Filip var också där
 
Och här är jag och Oscar med Leo och Annette i bakgrunden, plus en öl. Vet inte riktigt vad vi gör, men gissar på att vi sjunger.
 
Bästa kvällen på så länge! <3
 
 

Om du rör mig så går jag sönder. Det gör jag även om du inte gör det.

 
Idag är det fredag, lika med fyra timmars lunch. Så jag tog bussen hem i kylan, och ägnade timmarna bland annat åt att dricka té och läsa Darling River. Jag kan inte riktigt sätta fingret på om jag älskar den boken eller inte gillar den alls, är dock bara halvvägs än så länge, så det kanske blir tydligare framöver. 
 
 
Sedan åt jag ett äpple också. Njuter så himla mycket av att inte behöva skala och skära äpplena i bitar nu när jag inte har tandställning längre, så äter äpplen mest hela tiden. Så gott.
 
Och så plingade det på dörren och mitt paket innehållandes denna kom! Tycker om Vit Päls så mycket! När klockan blev ungefär ett så åkte jag tillbaka till skolan för att ha min sista lektion, vilket egentligen var väldigt onödigt då jag gjorde absolut ingenting vettigt.
 
Ikväll är det popparfest på Fg7 med en massa bra personer, och det kommer säkert bli jätteroligt!
 

Fåglar flyger högt för att inte vara med.

 
Ute är det på riktigt trettio grader kallt, och jag gömmer mig inomhus med böcker och skolarbeten som har legat ogjorda lite för länge till sällskap. Men, trots kylan så har jag en väldans bra vecka framför mig:
 
Måndag
Klockan 07.50 imorgon ska jag äntligen äntligen få bli kvitt min tandställning, har längtat så länge. Det första jag ska göra efter det är att köpa ett äpple. Sen har jag skola och synundersökning, och så tänkte jag promenera till röda korset en sväng och plugga religion på biblioteket innan jag ska tillbaka till tandläkaren på eftermiddagen, och på kvällen ska jag med Elin till Denise och laga/äta middag!!! Har längtat hela veckan.
 
Tisdag
Kort skoldag, och sedan måste jag plugga, både matte och religion och skriva på gymnasiearbetet
 
Onsdag
Teater i skolan! Världens bästa kurs. Och sedan cirkelmöte och pizzamiddag med alla bra personer där.
 
Torsdag
Veckans absolut tråkigaste dag. Har religionsprov dessutom. Fast teatern väger upp allt rätt bra. 
 
Fredag
Popparfest i stans finaste lokal, Fg7!! Kommer bli så kul!
 

Tre boktips

 
Jag har läst tre bra böcker på sistone, och alla tre är sådana där böcker som det är omöjligt att lägga ifrån sig när en väl har börjat läsa. Jag har legat vaken alldeles för länge på nätterna bara för att läsa ut dem. Inte för att de är sådär magiskt bra, eller ja Frukost på Tiffany's är ganska så magisk, men mest för att det är sådana där böcker en kommer in i direkt och de har så stor igenkänningsfaktor att en bara fortsätter läsa tills den plötsligt tar slut.
 
Vi måste sluta ses på det här sättet av Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck

Hanna går sista året på gymnasiet och drömmer om att flytta någonstans, helst Paris. Jens är 24, nyseparerad och tänker att en sovmorgon då och då skulle vara världens bästa grej. Första gången de ses börjar de nästan bråka vid en bardisk, andra gången de ses slår de följe med varandra hem, och tredje gången de ses är i Hannas klassrum. Boken växlar mellan att beskriva händelserna ur Hannas perspektiv och ur Jens perspektiv, och även om det inte är en direkt "djup" bok så är den väldigt välskriven! 
 
Frukost på Tiffany's av Truman Capote

Jag har inte sett filmen som är baserad på boken, men känner att jag verkligen måste göra det nu! New York,fyrtiotal. Boken är skriven ur den anonyme huvudpersonens perspektiv, om hans vänskap med Holly Golightly som bor i samma hyreshus på manhattan. Den anonyme berättaren är helt förundrad över Holly som inte verkar bry sig alls om vad andra tycker om henne. Hon tar hem olika män varje kväll och låter ingen bestämma över henne. Läs den! Inte bara för att det är en klassiker, utan för att historien är jättevackert skriven, och Hollys personlighet är helt underbar och lite tragisk på samma gång.
 
Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo

Alicia är sexton år, hon har mörkt hår i frisyrer en inte trodde fanns och är enligt henne själv, i det närmaste elektrisk. Hon tycker skolan är det mest onödiga och tråkiga som finns, och hoppar därför av, för varför ska man göra något som ändå känns åt helvete? Hon börjar jobba på ett café, tampas med att inte förlora sin bästa vän, och möter en person med lockigt hår och mörka ögon, som har mjölk i kaffet precis som hennes mormor. En skulle kunna säga att boken har två pararella handlingar, dels om vad Alicia bestämmer sig för att göra när hon hoppat av skolan, och dels relationen mellan henne och hennes mormor. Beskrivningen av deras relation gör nästan ont i en på grund av att den är så fin. Språket är egentligen relativt enkelt, men variationen mellan korta och längre meningar gör det mer nyanserat.

Onsdag

 
I morse vaknade jag och kände direkt att jag hade försovit mig, för att jag kände mig alldeles för utvilad, och vaknar ca aldrig innan alarmet ringer liksom. Det visade sig att när jag igår kväll satte telefonen på laddning, så satte jag bara i telefonen i laddaren, men inte laddaren i uttaget. Så himla typiskt mig att göra sådant. Så jag sjukanmälde mig från första lektionen eftersom att den redan börjat, satte på radion och åt frukost i lugn och ro istället.
För tillfället använder jag mina tallrikar mer som brickor, men tänker att jag borde bjuda några bra personer på middag så att jag får använda dem på riktigt någon gång.
 
Annars så har min onsdag varit bra, med fina klasskompisar,teater och studiecirkelmöte. 

Vi går mot våren.

Mitt kameraobjektiv följde med min pappa och lillebror till Alperna i en vecka, därav noll bloggning den senaste tiden.
 
Jag kollar väderleksrapporten nästan varje dag, för jag vet ärligt talat inte när jag solen sist. Men samtidigt blir är det ljust ute lite längre för varje dag som går, och det känns lite mer okej att stå och vänta på bussen i mörkret om mornarna, för snart är ju det här över, längtan efter solen och hatet mot det eviga mörkret.
 
Och skolan har börjat, det är mindre än 150 dagar kvar till studenten( helt galet!!), jag har beställt studentmössa, läser mina allra sista gymnasiekurser, har gått med i världens bästa feministiska studiecirkel och tycker därmed att onsdagseftermiddagarna är det bästa med hela veckan! Förutom det så letar jag skrivarlinjer på folkhögskolor i hela sverige, fast mest i stockholmsområdet, har som mål att lära mig laga mat (för sådant kan ju vara bra att kunna liksom) och lyssnar på Vit Päls mest hela tiden. Herregud så bra de är.
 
OCH OM EN VECKA ÄR JAG FRI FRÅN TANDSTÄLLNINGEN!!! 
 
 
 
 
 
 

Fröken Frimans krig.

 
In på svtplay och se, om ni inte har gjort det! Så bra, viktigt, och vackert filmat.
 
 
 

Citronkärlek

 
Igår bakade jag citronmarängpaj till efterätt, och det är ungefär det enda jag kan baka utan att det någonsin går fel, och det är seriöst det godaste jag vet. Älskar citroner överhuvudtaget, i allt. Mitt vanliga  recept var borttappat, så höftade lite, men blev bra ändå!
 
Pajdegen:           
3 deciliter vetemjöl
100 gram smör
1 äggula
½ tesked bakpulver
2 matskedar strösocker
 
Fyllningen:
3 äggulor
1 helt ägg
Ca 1 deciliter vatten
2 ½ matsked maizena
1 deciliter strösocker
2 citroner
75 gram smör
 
 
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen till en deg, antingen med en matberedare eller för hand, båda fungerar lika bra! Viktigt! Spara äggvitan som blir över till marängen.
Smörj en pajform med lite smör och tryck ut degen i formen. Ställ sedan in den i kylen ett tag, en kvart eller så räcker. Sätt igång ugnen samtidigt, på 175 grader.
 
Medan pajdegen är i kylen en stund så kan man skölja citronerna och sen ta fram ett rivjärn och riva av skalet från dem, för det ska ner i fyllningen senare. När du är klar med det, ta ut pajformen ur kylen och sätt in i ugnen i ungefär 15 minuter, eller tills den blir sådär fint gyllenbrun.
 
Nu är det dags för fyllningen! Separera först äggulorna från äggen och häll äggvitorna i en skål där du redan förvarar äggvitan från pajdegen. Äggulorna häller du i en annan skål och knäck det hela ägget där i också.
 
Ta sedan fram en kastrull på spisen och smält smöret där i. När smöret har smält så kan du skära citronerna itu och pressa i saften i kastrullen. Sen ska vattnet i, och därefter citronskalet och sockret. Ha plattan på medelvärme och rör om hela tiden tills vätskan kokar upp.
 
När den kokar upp så tar du bort kastrullen från plattan och och låter vätskan svalna lite, samtidigt som du sänker värmen på plattan litegrann. Medan vätskan svalnar någon minut så kolla pajskalet i ugnen! Om det ser klart ut, ta ut det men låt ugnen vara på tillsvidare.
 
När vätskan verkar lite svalare så häller du i de blandade äggen. Om vätskan inte är nog sval så kan äggen klumpa sig däri, och det ser inte så himla mysigt ut. Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan med svag värme och rör runt hela tiden. Vätskan borde nu ha blivit lite krämigare, fast om den inte har det så gör det inget, för sedan blandar du ner maizenamjölet, och då blir det krämigare och tjockare på en gång. 
 
När du är säker på att du rört ner maizenan ordentligt så att det inte är några klumpar, ta bort kastrullen från plattan. Ta fram en sil och häll fyllningen genom den, ner i pajskalet, för då följer inte citronskalet med.
 
Låt sedan pajen stå på köksbänken, medan du vispar ihop en vanlig maräng av de där fyra äggvitorna som blivit över. När marängen är nog fluffig smetar du ut den ( eller spritsar om du är satsig) ovanpå pajen, och sätter sedan in den i ugnen, tills marängen ser sådär gyllen ut, och börjar bli lite krispig.
 
Låt pajen svalna och ät sedan! SÅ GOTT
 

2013 i form av en lista.

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?

Jag blev tillsammans med någon, sov ensam hemma i lägenheten en vecka, började övningsköra, åkte till stockholm med vänner, började våga säga ifrån.
 
 
Vilka länder besökte du? Island i våras och Frankrike i somras!
 
 
 
Vad var din största framgång 2013?
 Jag har blivit säkrare i mig själv, insett att jag inte behöver någons åsikt om mitt utseende för att veta att jag duger, det vet jag ändå. Jag har börjat skriva mer, och insett att det är något jag vill fortsätta med. Små framgångar alltså, men så viktiga.
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Massor av saker, lära känna alla bra personer, alla knäppa saker jag gjort med mina vänner osv!
 
sommaren 2013 015
 
 Och ledsen? När det tog slut mellan mig och honom, och alla jäkla orättvisor runt om i samhället.
 
 Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?
You can have him- Tina Mason
On the run- Postiljonen
Du ligger med andra nu- År & Dar
Love it- Icona Pop
It's my life- Dr Alban (Haha, har blivit en interngrej varje gång jag och mina vänner ska på fest)
 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
 Både och. Alla de senaste tre åren har varit världens bergochdalbane- år för mig. När jag har varit glad så har jag varit helt jäkla tokglad, och när jag varit ledsen så har det varit helt hemskt.Men jag tror det är så jag är som person också, att jag alltid känner så himla starkt. Mest av allt så har det här året varit förvirrat, förutom de senaste månaderna
 
Vad önskar du att du gjort mer? 
Jag önskar att jag hade sagt ifrån lite mer, varit lite mer äventyrlig och tagit tag i hela grejen med att hitta ett extrajobb. Och att jag hade varit lite modigare och hört av mig till personer jag vill lära känna bättre. Och fotograferat mer.
 
Vad önskar du att du gjort mindre? Ingenting faktiskt. En del saker ångrar jag såklart, men allt har i slutänden ändå gett mig något.
 
Hannas 139
 
Blev du kär i år?
 Ja.
 
 Favoritprogram på TV?
 Orange is the new black, och Girls! Det är ju dock serier, men hoppas det gills ändå.
 
Bästa filmen? Känn ingen sorg, Mig äger ingen.
 
 Bästa boken du läste i år?
 Alltings början 
 
 Årets bästa låtar?
 Håkans nya album
Veronica Maggios nya album
Tether- CHVRCHES
No Mercy- Makthaverskan
 
Något du önskade dig och fick?
 En ny kamera och en vinylspelare!
 
 Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Jag hade gärna skippat körtelfebern, och månaden hemma från skolan, den ständiga tröttheten och veckan på sjukhus som kom från den.
 
Vad fick dig att må bra?
 Alla helt fantastiska människor runt omkring mig.
 
Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014? Fler knäppa äventyr, lite mer resor och upptåg under vardagarna.
 
Vem saknade du? Morfar, Morbror och Angelica. Och vänner som jag håller på att förlora kontakten med.
 
 De bästa nya människorna du träffade?
Åh, är ju flera stycken! Men Max till exempel, är så himla bra så jag vet inte riktigt hur jag klarade mig utan hans vänskap förut
 
 Högsta önskan just nu? Att de sista månaderna i skolan blir så bra de kan bli! Med temafester, framtidsplaner, skrivkvällar, studieirklar, dans och allt som kommer hända.
 
 
 
 

RSS 2.0