Mín senaste vecka

Hannas 015
 Förra lördagen satte jag mig på flyget till stockholm och farmor och farfar. Dog nästan av julkänslor, med alla snötäckta lövträd, julstjärnan i mitt biblioteksfönster och småbarn i pulkbacken där jag alltid åkte när jag var liten.
På söndagen åkte jag, mamma och pappa in till Gamla stan för att se på julmarknaden.
Hannas 013
 Gamla stan på vintern är bland det mysigaste jag vet, helst julmarknaden, med alla fina hantverk, brända mandlar och pälsklädda tanter. Sedan tog mitt kamerabatteri slut och laddaren låg kvar hemma i luleå så jag kunde inte fota under julafton. Men jag hade finaste julaftonen, med Astrids jul på tv, god julmat, fina klappar och bästa släktingarna.
Hannas 035
 Annars så spenderar jag dagar och kvällar med allt från fikor med vänner, kusinbesök, vintriga promenader och med läsande i bästa bästa Alltings början, jag fick den i julklapp och den kan vara bland det bästa jag har läst. Mängder av té dricker jag också, i mitt nyaste tillskott bland mina muminkoppar.
 
Hannas 045
Igår fyndade jag den här på HM. Är helt kär i den och vill gå omkring i den mest hela tiden. Kragen är ren perfektion.
Ikväll tar jag med mig kameran till Ida i Råneå, där jag ska umgås med några fina vänner, kommer bli så bra. Kram på er!

Instagramveckor

 
Jag tänkte att jag kunde visa lite från min instagram den senaste månaden.  En fredag var jag svartvit och lyssnade på Magnus Ekelund hela dagen och kvällen. Det var samma helg som jag sov hos mormor, och till frukost på lördagen åt jag blåbär och hjortron i filen. SÅ GOTT.
 
Min mormor har ett överflöd av kläder hon inte använder, vilket är jättebra då jag alltid hittar något fint hos henne, en aprikosfärgad tröja till exempel. En annan dag fotade jag min jordglob och mig till bloggen, så jag lade upp bilden på instagram också. Det där är förresten min favorit tygpåse, jag fick den av en organisation på stan i kanske september. 
 
En torsdag så var vi på studiebesök i stadshuset och fick gå ut på taket. Det var helt otroligt vackert. En annan dag var vi konstutställning och jag dog över alla fina kläder som var med på utställningen.
 
Den 31a november firade jag bästa Amanda med ett gäng både nya och inte nya personer, det var verkligen hur kul och mysigt som helst. Jag var kalasfin i min vinröda spetsklänning. Dagen efter så såg jag finaste Timo på kulturens hus med Johannes, och träffade även en massa andra bra personer där.
 
Efter konserten var jag fortfarande alldeles lyckorusig, men trött, så myste med bästa tékoppen och julkalendern till långt in på natten. Två dagar senare var jag på föreläsningar om mångfald och det var helt otroligt inspirerande och lärorikt, jag såg Emil Jensen den kvällen också.
 
Lite såhär såg det ut i ett av klassrummen en dag, då när det var nästan minus tjugo ute, så vackert. En morgon var jag inte hungrig alls, men var glad ändå.
 
Jag i min nya regnbågströja, älskar den massor! En fredag hängde vår kulturgrupp hemma hos Elin och filmade lite och jag funderade på att kidnappa hennes hund.
 
Åt grötfrukost en sovmorgon förra veckan, och läste tidningen alldeles för länge så jag missade ett par bussar, typiskt mig. Samma dag lånade jag mammas jättefina tröja, är kär i den.
En del av min väg till skolan från busshållsplatsen, fast åt fel håll då. Björkallén är jättemysig. I fredags filmade vi till litteratur projektet vid järnvägsstationen och det var snöstorm, fast fint ändå.
 
 I måndags upptäckte jag och mina bästa kulturare nya Raw Deli där vi åt middag, fick vara med på lemonadprovning och blev bjudna på godaste kaffet. Tips till alla som har vägarna förbi luleå! Igår såg mitt favoritträd ut såhär när jag längtade till sommarn och göteborg på väg till skolan. Det är bara 171 dagar kvar tills jag ska se Håkan nu, längtar ihjäl mig.
 
 

Nåt som är på riktigt.

Hannas 014
 
Hannas 008
Mysigaste och lugnaste helgen på länge. Pepparkaksbak, julklappsjakt med fina Elina, en massa nyupptäckt musik som Vera Vinter till sällskap, brinnande ljuslyktor och snö som bara faller och faller. I morgon börjar sista veckan och det känns så välbehövligt med lov just nu. Jag längtar efter att sova länge, vara med fina vänner, släkt och familj, läsa nya böcker tills sent på nätterna och fota i dagsljus.

Decemberdagar.

Hannas 075
Bloggen har blivit lidande så himla mycket den senaste tiden, men jag hittar bara inte tid till att blogga, så fram tills jullovet får ni som fortfarande läser här stå ut med lite sporadiskt skrivande.
Dagarna går så himla snabbt nu, och även om jag lyssnar på julmusik, dricker glögg, stiger upp tidigt för att se Lucia på tv och går omkring med snö i skorna mest hela tiden ( låga docs är kanske inte det bästa just nu) så kan jag fortfarande inte förstå att det bara är drygt en vecka kvar till julafton! Jag har inte ens hunnit köpa en endaste liten julklapp.
 
Hannas 002
Ikväll ska jag sprida information om Fairtrade i Örnäskyrkan, och det kommer göra ont, min morbrors begravning var där i somras. Men hoppas ni har en fin luciakväll!

Emil Jensen

Hannas 004
I måndags kväll så såg jag bästa Emil Jensen med Elin. Vi var kanske trettio personer i publiken, och det var verkligen jättemysigt.
 
Hannas 016
Jag har egentligen inte lyssnat så mycket på honom, men  han har helt otroliga texter, och är cirka den roligaste personen någonsin. Han varvade låtar med poesi och spoken word, och den sista låten sjöng han helt akustiskt, utan mikrofon eller något. Efteråt fick jag dessutom en kram, och var alldeles lyckorusig resten av kvällen.

Ett par boktips.

Hannas 066
Tack så himla mycket för alla boktips jag fick! Jag tänkte att jag kunde lista några av mina favoritböcker också.
 
Ibland bara måste man av David Levithan
Boken handlar om Paul som trasslar in sig och tappar bort sig totalt i sina kärleksbekymmer och försvinner till annanstans ibland,  om Noah som bara fotar svartvitt och dansar bland psykologiböckerna och Tony vars föräldrar knappt känner honom och som mest av allt bara längtar bort. Jag blir alldeles rusig av lycka när jag läser den, och har nog läst den minst 5 gånger!
 
Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda
I det knäppaste kollektivet någonsin bor fyra av mina absoluta favoritkaraktärer, den buttre och snygge kocken, den stammande aristokraten, den tysta och arga städerskan och kockens helt magnifika farmor. Jag vill mest bara krama om alla fyra karaktärer och aldrig släppa taget
 
Guernseys litteratur och potatisskalpajsällskap av Mary Ann Shaffer
Full av fina karaktärer och små berättelser från andra världskriget, och skriven i brevform.
 
Just kids av Patti Smith
Kanske den bästa av alla böcker jag läst, så vacker och sorglig och hoppfull och tragisk på samma gång.
 
En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa
En japansk berättelse om den finaste vänskapen någonsin, mellan en mamma, hennes son och en pensionerad matematikprofessor som bara har åttio minuters minne, älskar baseball och går runt i en kavaj full med minneslappar.

Indiehjärtat.

 
Hannas 088
Har haft den mysigaste och bästa helgen någonsin ungefär. I fredags firade jag fina Amanda ( som fyller arton idag, Grattis igen  bästa du!! ♥ ) tillsammans med en massa bra människor. Vi fikade godaste tårtan och jättefina cupcakes, pratade i mängder, drack té och kaffe och hängde i soffan. Så bäst.
 
I lördags befann jag mig i skolan på öppet hus, sålde fika ( himmelska biskvier och sockerkringlor!), kaffehängde med Elina, mötte upp Johannes, en ny bekantskap, såg bästa Timo Räisänen på kvällen med honom och mitt indiehjärta slog volter, somnade efter fint telefonsamtal med Elina, och sen var det första advent!
 

RSS 2.0