Huvfudstaden




Tre från i lördags

Idag lämnar jag in matteboken med vetskapen om att jag förhoppningsvis aldrig mer behöver titta i en sådan, får tillbaka ett gäng nationella prov, besöker tandläkaren, äter vaniljyoghurt med kiwi och solroskärnor, fryser i vinden och packar till huvudstaden, då jag far dit med mina fina humanister och resten av klassen i morgon kväll. Kommer bli ganska så perfekt tror jag, älskar stockholm.

En söndag i maj.




Den här helgen har varit så himla bra, så bra att jag nästan glömt bort bloggen helt och hållet. Jag har sprungit vår ruset, fikat på Friends med fina vänner, sprungit milen och blev faktiskt nöjd, suttit i norra hamn och ätit glass med Madde och Frida och firat att vi klarade milen, ätit grillat för första gången i år, sträckläst Jonas Gardells En komikers uppväxt och Jenny, han skriver helt fantastiskt och det gör nästan ont att läsa dem, sett Eurovision, dog totalt över Tysklands bidrags ögon.
 Och idag cyklade jag till staden med Emma och tittade på Elinas och flera andras dansföreställning och åt gratis kladdkaka med björnbär dessutom. Väldigt fin, men jobbig helg om jag får säga det själv. Nu ska jag dricka kaffe och se någon film.

Vi kan le men bara i sekunder, det är ett uttryck för känslor och det är förbjudet.


Igår på lunchen sprang jag iväg till Rädda Barnens second hand affär en stund och hittade finaste jackan i mocka. Eftersom att den var alltför fin för att lämnas kvar och priset, 75 kr var himla bra det med så fick den följa med hem.


Fodret har jättevackert snirkligt mönster, och ärmarna är perfekta för att vika upp.Egentligen hade den ett par gigantiska axelvaddar, men jag opererade ut dem.


Annars så har jag bränt näsan i solskenet, gått på guidad tur i staden, tränat, pratat om allt mellan himmel och jord med mormor, längtat till stockholms resan på tisdag och tragglat statskunskap. Och sett eurovision så klart, hoppas hoppas att sverige går vidare.

Sommarkänslor.


Igår gjorde jag världens godaste smoothie till lunch/mellanmål. Det är nog nästan det bästa som finns på sommaren, förutom saft och glass då.


Eftersom att jag slutade halv tolv  igår så begav jag mig in mot staden en stund, egentligen på jakt efter present till mamma, men kom hem med finaste blommiga kjolen från Monki och den perfekta kragtröjan från Lindex.


Älskar kragar. Precis en sån där som jag har varit på jakt efter i evigheter dessutom.

Annars så har jag promenerat med Elina, åkt buss till porsön fram och tillbaka, bakat citronmaräng paj för att mamma fyller år, varit glad för ingenting i vårsolen, längtat till sommarlovet (när det till och med står i busskorts apparaten att det är " bara 18 dagar kvar", då är det banne mig inte länge kvar), läst ut En komikers uppväxt, gillar den massor, och skrivit sista nationella provet i matematik. Ikväll ska jag till Lärkan på modevisning och fira mamma.

Vi satt i gräset som växte i takt med himlen.



Idag ramlade brevet om mitt sommarjobb ned i brevlådan. Gissa om jag blev glad när där stod att jag ska jobba i cafeét på Gültzaudden! Så himla bra sommarjobb! Annars så läser jag finaste En komikers uppväxt, springer över döda masklik utomhus och går på K brunnar och hoppas på att något ska hända snart. Det där är förresten min första GIF, jag gillar att bildern var olika stora.

Om längtan.



Eftersom att det är så tråkigt väder så att jag bara vill gömma mig tills sommarn kommer så tänkte jag att jag kunde lista en några saker att längta till just nu.

1. Snart snart, om bara två veckor så åker jag med klassen till stockholm och jag längtar och hoppas att några körsbärsträd fortfarande blommar, bara för att få den där perfekta vårkänslan. Stockholm är nog en av de vackraste städerna på våren, enligt mig då.

2. Om exakt en månad befinner jag mig i det stora landet i väst,i San Francisco och promenerar upp och ned för de branta kullarna, köper böcker i finaste bokaffären och går runt i de gamla hippiekvarteren. Sedan blir det en vecka i New York på slutet, och jag längtar så att jag går sönder!




3. Sommarkonserter. Jag hoppas verkligen att jag kommer iväg på någon festival, om så bara Trästocksfestivalen. Den där känslan av att stå mitt i ett publikhav och vara sådär löjligt lycklig, att känna att man inte skulle vilja vara någon annanstans just då, det längtar jag till.

4. Att gå ut ettan och veta att det bara är två år kvar. Även om det just nu känns så himla stort så längtar jag massor efter att gå ut skolan, bara jag kommer på vad jag vill göra efteråt.

5. Att mitt hår växer ut lite mer, sedan tänker jag klippa lugg.

När det gör ont i mungiporna för att man ler så mycket.


Idag skriver jag nationella prov, äter årets första mjukglass i solen med fina vänner på lunchen, tittar på estet treornas konsert på Lillan,  går genom stadsparken och hoppas att det ska bli sommar snart, dör litegrann över Monkis fina fina kläder, får kort lov, lyssnar på bästa musiken och fikar mazariner med familjen. Fin dag tycker jag.

500 days of summer.









Idag såg vi estet dans treornas slutprojekt, det var så otroligt vackert! Andra världskriget tema,gammal swing musik blandat med Pearl Harbour soundtrack och gammal fransk jazz, finare än så blir det inte. Jag önskar att jag var mer estetisk, att jag kunde dansa, sjunga elelr i alla fall spela något instrument. Jag spelade gitarr förut ett tag men det rann ut i sanden och nu när jag då och då plockar fram den igen så har jag så dåligt tålamod att jag oftast ger upp nästan direkt.
Ikväll ser jag finaste 500 days of summer och dricker thé medan kvällsolen mjukt lyser in genom vardagsrumsfönstret. Jag älskar verkligen den filmen, får så himla ont i hjärtat samtidigt som jag blir alldeles lyckorusig när jag ser den, den har allt.


Dansa för att hjärtat blöder.



Lyssnar på First Aid Kit, läser finaste Norwegian Wood, springer i motvind, har söndagsångest och försöker förstå mig på ett tjockt häfte med samhälls ekonomi. Min söndag i korthet och helhet.

Här kommer lyckan för hundar som oss.





Idag blåser jag nästan bort i vinden, fikar på Friends med mor och far, hänger med Elina och hennes syster på stan en stund, lyssnar på fin musik i bussen, laddar upp massvis med Italien bilder på Facebook och tänker att jag ska klippa lugg, så fort håret har blivit lite längre. Dessutom känner jag mig så himla himla glad av någon anledning. I kväll har jag inga storartade planer, mest troligt en stadspromenad eller så.

Bästa vårlåten

Del två.
































I brist på munkar att fotografera oss med så fann vi Michelangelo. Vi dog fullständigt och prästerna bara skrattade åt oss. När han berättade vad han hette så brast flera ut i "Michelangelo, men så svara då". Så nu när jag hör den låten är det han som snurrar runt i mitt huvud. 







Bland fina bilar, smala gränder, gamla hus, stora ängar, vallmoblommor och olivträd, där skulle jag vilja bo.

4.

Fyra saker jag önskar mig:
En solig himmel
Nya kläder
Bra betyg på nationella provet i matte
Sommar


Fyra saker jag tycker om:
Att lyssna på musik i bussen på morgonen
En bra bok som får en att glömma allt runt omkring
Att känna hur solen värmer i ryggen
Skratta tills man får ont i magen



Fyra saker jag har gjort idag:
Sett på teater
Lyssnat på fin musik på Lärkan
Försökt komma överens med mormors symaskin
Gått till Forex och vänt om


Fyra saker jag ser på TV:
Greys anatomy
New Girl
Titanic ( fast den slutade i söndags)
Inför Eurovision ( lite pinsamt)


Assisi del 1.

































Förra lördagen steg jag upp i ottan för att bege mig till Kallax och sedan vidare mot Stockholm och Rom, med bästa konfagruppen. Resan betydde så otroligt mycket för mig och är nog den bästa och finaste jag har gjort. Jag tror jag tappade en bit av mitt hjärta någonstans i solskenet under de gröna olivträden eller någonstans längs med de kullerstens täckta smala gränderna. Godaste glassen, bästa kaffet, snyggaste italienarna, så mycket mer går inte att begära.
Jag har vandrat till kloster, ätit massor av glass, suttit i vårt fönster på kvällarna och hälsat på alla som gått förbi, sjungit Främling på stora torget, sprungit genom staden på jakt efter trumslagare så fort jag hört trummorna, pratat om allt mellan himmel och jord, sjungit psalmer, dött av skratt, gråtit, dött lite mer över alla vackra italienare, bränt näsan och så mycket mer. 
Det jobbigaste med att komma hem är att inte kunna beskriva allt. Visst, man kan beskriva allt det ytliga så som vad man gjorde, om maten var bra etc. Men att försöka beskriva vad resan egentligen betytt för mig och alla de samtal man har haft med varandra, om allt möjligt, det går inte att beskriva på samma sätt.

Det kommer fler bilder så småningom.

I'm tired of dancing with the beast.



 Jag börjar få tillbaka hoppet om en riktig vår och sommar, i alla fall en dag som denna. I morgon ska jag bege mig till studievägledaren och övertala honom om att jag ska få läsa italienska, bara så att ni vet. Nu däremot tänkte jag se ett avsnitt av Titanic, de är så mycket bättre än jag trodde.

I minnernas källarlucka.





Två bilder som har mer med varandra att göra än vad man kan tro.

Idag dansar jag runt till min nyfunne pepplåt, ler i solskenet, stampar av ilska över klottret på Språklådan och känner att en liten bit av mitt hjärta nog blev kvar i Assisi och Italien. På biblioteket hängde Frida upp bilder och jag fyndade en jättefin bok från 1957 som de skänkte bort. Som bokmärke har jag det finaste bröllopskortet jag någonsin sett, jag hittade det i en låda med gamla foton i en antikaffär i Assisi och ärligt talat är jag nog mest nöjd över att jag köpte det. Just nu sitter jag och försöker knåpa ihop ett fint inlägg med bilder från Italien, det tar ett tag.

Hemma.


Bild från flyget.
Hemma efter en vecka på flyende fot. Det hade känts lite bättre att komma hem om jag inte vaknat upp till världens snöstorm idag, i maj. Bilder från Italien kommer snarast. Nu ska jag trotsa vädret och dricka kaffe hos mormor.

RSS 2.0